1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Kuchnia francuska po francusku – wakacyjne warsztaty kulinarne

fot. materiały prasowe
fot. materiały prasowe
Książka Julii Child zajmuje honorowe miejsce w Twojej biblioteczce? Jesteś fanem Rachel Khoo - Brytyjki, która zrewolucjonizowała podejście do kuchni francuskiej? Lato spędzasz w mieście i chcesz połączyć przyjemne z pożytecznym? Jeśli tak, zapisz się na wakacyjny kurs „Kuchnia francuska po francusku” w studiu kulinarnym CookUp. To wyjątkowe warsztaty kulinarne połączone z praktyczną nauką języka francuskiego.|Książka Julii Child zajmuje honorowe miejsce w Twojej biblioteczce? Jesteś fanem Rachel Khoo - Brytyjki, która zrewolucjonizowała podejście do kuchni francuskiej? Lato spędzasz w mieście i chcesz połączyć przyjemne z pożytecznym? Jeśli tak, zapisz się na wakacyjny kurs „Kuchnia francuska po francusku” w studiu kulinarnym CookUp. To wyjątkowe warsztaty kulinarne połączone z praktyczną nauką języka francuskiego.

Cykl warsztatów składa się z 10 zajęć, na których pod okiem Davida Gaboriaud, nauczycie się przygotowywać tradycyjne potrawy kuchni francuskiej - od dań klasycznych jak np.: Quiche Lorraine, suflety, Boeuf Bourguignon, sałatka nicejska, Ratatouille czy Gratin Dauphinois po desery jak: Tarte Tatin, Crêpes Suzette, eklerki i inne. Dodatkowo, na każde zajęcia będzie przygotowywana lista słów, które pojawią się na warsztatach – dotyczących technik kulinarnych, składników oraz potraw. Przewidywane są także dodatkowe materiały tj. artykuły, gazety kulinarne, ciekawe przepisy w języku francuskim, przedruki ze stron internetowych, blogów itp., które uczestnicy będą mogli zabrać ze sobą do domu. Na zajęciach odbywały się będą także degustacje: serów, pieczywa, win oraz produktów kulinarnych popularnych we Francji. Wszystkie zajęcia prowadzone będą po francusku. Od uczestników wymagana jest znajomość języka na poziomie komunikatywnym. Pierwsze warsztaty już 16 lipca. Podczas zajęć przygotujecie: Ratatouille, kotleciki jagnięce, tartę owocową, crème pâtissière oraz klasyczną sałatkę nicejską. W programie także degustacja francuskiego wina i sera koziego. Terminy kolejnych spotkań: 22.07, 23.07, 30.07, 5.08, 6.08, 12.08, 13.08, 4.09, 5.09. Wszystkie zajęcia startują o godzinie 18.30. Cena 2200 zł za osobę. Czas trwania pojedynczego spotkania: ok. 2,5 godz. UWAGA - cykl odbędzie się pod warunkiem skompletowania całej grupy, tj. 12 osób. W przypadku nie zebrania kompletu uczestników, osoby, które opłaciły kurs otrzymają zwrot wpłaconej kwoty.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze