Kulinarna Akcja Bezpośrednia bada MLEKO

Tym razem w ramach cyklicznej akcji edukacyjnej Slow Food Warszawa zająć się będzie można mlekiem.To będzie spotkanie dla tych, którzy mleko piją.|Tym razem w ramach cyklicznej akcji edukacyjnej Slow Food Warszawa zająć się będzie można mlekiem.To będzie spotkanie dla tych, którzy mleko piją.|Tym razem w ramach cyklicznej akcji edukacyjnej Slow Food Warszawa zająć się będzie można mlekiem.To będzie spotkanie dla tych, którzy mleko piją.
Będzie można  podyskutować o tym jakie mleko wybrać skoro już zdecydowaliśmy się je pić. Będzie można dociec, jak zmienia się mleko poddawane procesom UHT i czy bezpieczne jest mleko z ekologicznych mlekomatów? Spróbować będzie można różnych rodzajów mleka – od ekologicznego do tego najbardziej przetworzonego. Spotkanie poprowadzi Agnieszka Kręglicka, a w roli ekspertów wystąpią dr.Beata Kuczyńska, SGGW, Zakład Hodowli Zwierząt Mirosław Sienkiewicz, Agrovis-Lidzbark Warmiński oraz producenci przetworów z mleka: Anna Łuczywek, Rafał Duszyński, manufaktura serowarska Mleczna Droga Jarosław Herman, gospodarstwo agroturystyczne Racibory. Można przyjść z dziećmi – zaaranżowany będzie dla nich stolik z kredkami, plasteliną i planszówkami Termin: sobota 13 kwietnia, godzina 11.00 Miejsce: Centrum Łowicka – Dom Kultury, ul. Łowicka 21, Bilety 10 zł oraz 5 zł dla członków Slow Food Warszawa

reklama