Kulinarna podróż dookoła świata z gospodarzem programu TOP CHEF

10 maja 2014 r. od godziny 13.00 Centrum Handlowe Wola Park zaprasza na „Kulinarną podróż dookoła świata”. Spotkanie poprowadzi Grzegorz Łapanowski – kucharz i gospodarz popularnego programu telewizyjnego Top Chef. W ramach Akademii Kulinarnej w Pigułce odbędą się m.in. pokazy oraz degustacje potraw. Dla najmłodszych zostaną zorganizowane warsztaty „Tadek-Niejadek”, podczas których dzieci i ich rodzice dowiedzą się, jak przygotowywać posiłki, aby stały się one zabawą i przyjemnością dla całej rodziny.|10 maja 2014 r. od godziny 13.00 Centrum Handlowe Wola Park zaprasza na „Kulinarną podróż dookoła świata”. Spotkanie poprowadzi Grzegorz Łapanowski – kucharz i gospodarz popularnego programu telewizyjnego Top Chef. W ramach Akademii Kulinarnej w Pigułce odbędą się m.in. pokazy oraz degustacje potraw. Dla najmłodszych zostaną zorganizowane warsztaty „Tadek-Niejadek”, podczas których dzieci i ich rodzice dowiedzą się, jak przygotowywać posiłki, aby stały się one zabawą i przyjemnością dla całej rodziny.

reklama

Głównym punktem wydarzenia będzie stanowisko kulinarne ustawione na głównym placu w środkowej części centrum handlowego. To tu odbędą się pokazy Grzegorza Łapanowskiego, który podpowie, jak połączyć tradycję i nowoczesność w kuchni polskiej oraz opowie o nowych trendach w kuchni skandynawskiej. Dowiemy się, jak przyrządzić i podać pyszne, świeże ryby oraz dojrzewające mięsa. Odwiedzający Centrum Handlowe Wola Park poznają także smaki kuchni arabskiej, w tym tajniki przygotowania najlepszej wołowiny. Dodatkowo Grzegorz Łapanowski zdradzi kilka kulinarnych trików, m.in. przepisy na pikantne desery z wykorzystaniem przypraw, które pozwolą wydobyć smak i aromat słodkości.

W tym dniu także dzieci będą mogły wziąć udział w kulinarnych atrakcjach. Podczas warsztatów „Tadek-Niejadek” najmłodsi będą mogli wykorzystać swoją kreatywność przygotowując zwierzaki i bajkowe motywy z produktów dostępnych na specjalnym stanowisku oraz dowiedzą się, jak jeść smacznie i zdrowo. W wykonywaniu potraw pomogą hostessy. Wszyscy uczestnicy warsztatów otrzymają pamiątkowe dyplomy.