1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Kulinarny szlak „Podkarpackie Smaki"

Kulinarny szlak „Podkarpackie Smaki"

Podkarpacie to tygiel smaków i kultur. Na szlaku kulinarnym „Podkarpackie Smaki" odkryjemy prawdziwa ferię smaków - od kuchni myśliwskiej po kuchnię dworską i pasterską, karpackie trunki i lokalne sery. Możemy próbować lokalnych potraw, a jednocześnie nauczyć się podczas warsztatów, jak we własnej kuchni upiec np. proziaki – przepyszne placuszki z mąki, z których słynie podkarpacki region. |Podkarpacie to tygiel smaków i kultur. Na szlaku kulinarnym „Podkarpackie Smaki" odkryjemy prawdziwa ferię smaków - od kuchni myśliwskiej po kuchnię dworską i pasterską, karpackie trunki i lokalne sery. Możemy próbować lokalnych potraw, a jednocześnie nauczyć się podczas warsztatów, jak we własnej kuchni upiec np. proziaki – przepyszne placuszki z mąki, z których słynie podkarpacki region.

W poszukiwaniu idealnego miejsca na wypoczynek jesteśmy coraz bardziej wymagający. Poszukujemy nowych i ciekawych atrakcji, które zachęcą nas do poznania danego miejsca, regionu i z wyjazdu zadowalającego uczynią wyjazd niezapomniany. Poszukujemy zarówno relaksu, jak i aktywnego wypoczynku w unikatowych, autentycznych miejscach. Chcemy poznawać, „smakować” i doświadczać nowych przygód, jak i wyjątkowych smaków. Idealnym sposobem na poznanie i „posmakowanie” kuchni regionalnej i podróż kulinarną jest wyprawa szlakiem kulinarnym. Na Podkarpaciu powstał najbardziej kompleksowy szlak kulinarny w Polsce – Podkarpackie Smaki, który oferuje aż trzy trasy kulinarne. To świetny sposób nie tylko na odkrycie na nowo wyśmienitych polskich dań, które przyrządzane są według tych samych, nawet 100-letnich receptur. Wyprawa kulinarnym szlakiem to często podróż poza utarte szlaki, a możliwość doświadczania autentyczności miejsca poprzez kontakt z lokalną kuchnią jest unikatowym atraktorem, wzbudza w nas chęć powrotu w dane miejsce, aby ponownie spróbować potraw, które nas zachwyciły i z urlopu zadowalającego uczynić urlop idealny, o którym będziemy długo pamiętać. Kulinarne podróże to nie wszystko, co możemy odkryć udając się na Podkarpacie. Pełen atrakcji region oferuje nam latem spływ Sanem, jesienią przejażdżkę konną, zimą narty i zaprzęg psów husky, a wiosna to czas kwitnącego derenia – polskiej oliwki, która swoje święto obchodzi we wrześniu! mat.pras.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze