L’Art de la cuisine Martell 2012

Już 9 marca rusza jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Do 11 marca czternastowieczny Zamek Ryn będzie miejscem zmagań najciekawszych talentów kulinarnych z naszego kraju.|Już 9 marca rusza jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Do 11 marca czternastowieczny Zamek Ryn będzie miejscem zmagań najciekawszych talentów kulinarnych z naszego kraju.
Konkurs polega na przygotowaniu potrawy, która najlepiej komponuje się z koniakiem (do samych potraw nie jest dodawany koniak). W konkursie bierze udział 16 ekip kucharskich – młodych adeptów sztuki kulinarnej, z najlepszych restauracji w Polsce. Zgodnie z regulaminem zawodnicy wystąpią w czterech odsłonach na specjalnie przygotowanych do konkursu stanowiskach. Na przygotowanie każdego  dania kucharze będą mieć 1 godzinę. Podczas konkursu potrawy oceniane są przez dwa zespoły jury – pierwszy to JURY DEGUSTACYJNE, złożone z gwiazd estrady i ekranu oraz JURY TECHNICZNE, w którym zasiądą największe autorytety sztuki kulinarnej w Polsce. To drugie jury oceniać będzie potrawy wg zgodności z regulaminem konkursu, tj. pod kątem sposobu przyrządzenia potrawy, podania i samego jej smaku.  

reklama