1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Masło ziołowe

Składniki
  • prawdziwe masło 200 g
  • estragon świeży 1/2 pęczka
  • trybula 1/2 pęczka
  • koperek 1/2 pęczka
  • starta skórka z cytryny 1 łyżka
  • czosnek 1-2 ząbki
  • sól
Sposób przygotowania
Zioła umyć, osuszyć i drobno posiekać. Dodać do miękkiego masła razem z cytryną i dobrze wymieszać, tak aby wszystko razem się dobrze połączyło. Do smaku przyprawić solą i roztartym czosnkiem. Uformować wałeczek, zawinąć w pergamin i włożyć do lodówki aby masło stężało.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze