Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Menu Design in America


20 stycznia 2012 Newsfood redakcja
Niektórzy mają niezwykły zwyczaj podkradania ich z restauracji - patrząc na menu zgromadzone przez Taschen w tej publikacji - trudno im się dziwić..

Osiemset przykładów amerykańskich „kart dań” z lat 1850-1985 to idealny materiał dla antropologa i  wielbicieli designu. Duet autorów: znawcy projektowania Stevena Hellera i food writera – czyli dziennikarza zajmującego się pisaniem o jedzeniu – Johna Marianiego, przygotował przekrój niesamowitych przykładów: od popularnych dinerów, czyli „obiadowni” po jadłospisy eleganckich restauracji. Nie da się ukryć, że jedzenie łączy się w amerykańskich umysłach nieodłącznie z seksem..Co powiedzielibyście o kraju, w którym podawano takie karty?


POLECANE KSIĄŻKI