Michelin: po Francji w dobrej cenie

Smaczny trzydaniowy posiłek za mniej niż 35 euro w Paryżu oraz poniżej 29 euro w pozostałych miejscowościach Francji – to warunek znalezienia się we własnie wydanym „Guide des Bonnes Petites Tables du guide MICHELIN 2012”.|Smaczny trzydaniowy posiłek za mniej niż 35 euro w Paryżu oraz poniżej 29 euro w pozostałych miejscowościach Francji – to warunek znalezienia się we własnie wydanym „Guide des Bonnes Petites Tables du guide MICHELIN 2012”.
Szósta edycja czerwonej książeczki o tytule Guide des Bonnes Petites Tables du guide MICHELIN zawiera o 124 lokale więcej niż zeszłoroczne wydanie, co oznacza, że rekomendacją i znaczkiem Bib Gourmand oznaczone jest już 630 restauracji. 21 regionów Francji (dzięki temu łatwo znaleźć swój), wiele rodzajów kuchni (dzięki czemu z kolei łatwo znaleźć swoja ulubioną) i bogate opisy dotyczące charakteru lokalu, najlepszych dań i zdjęć sprawia, że  to ten przewodnik może się stać biblią smaku w czasach kryzysu. Dzięki Bib Gourmand – tytułowi przyznawanemu przez Inspektorów Michelin od 1997 roku, coraz więcej  szefów kuchni widzi potrzebę tworzenia kuchni na poziomie, jednak nie w szalonej cenie. Jeśli wybieracie się na wakacje do Francji – ta pozycja może się okazać… bezcenna.  

reklama