Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Miesiąc ostryg w restauracji Fusion


18 stycznia 2012 Newsfood redakcja
Szef kuchni restauracji Fusion w hotelu Westin Warsaw przez miesiąc będzie proponował menu ostrygowe. Te luksusowe owoce morza poda na wiele sposobów: surowe, zapiekane, grillowane i w tempurze. Menu będzie dostępne w restauracji do połowy lutego.

W karcie miłośnicy owoców morza znajdą wiele dań z wykorzystaniem ostryg m.in.: – podane tradycyjnie z sokiem z cytryny, vinaigrette z szalotką oraz czarną  hawajską solą morską – w sosie sojowym z limonką, świeżym imbirem i pikantną salsą z zielonego chili – w zupie: krem z pora podany z surową ostrygą, oliwą curry i grzankami z anchovies – zapiekane ze szpinakiem, boczkiem i parmezanem lub w sosie holenderskim – bądź chrupiące ostrygi w tempurze w sosie mango z pikantną sałatką z papai Ostrygi są niesłychanie odżywcze i bogate w białko, minerały i witaminy. To idealna propozycja dla osób dbających o sylwetkę, gdyż są niskokaloryczne i wzmacniają organizm. Restauracja Fusion oferuje kreatywne, unikalne kompozycje stworzone z najwyższej jakości świeżych produktów, które są niezapomnianym przeżyciem kulinarnym. Restauracja znajduje się na parterze hotelowego lobby, z bezpośrednim wejściem od ulicy. Otwarta kuchnia umożliwia obserwację procesu przygotowywania potraw. Specjalnością restauracji są dania fusion łączące ze sobą smaki Wschodu i Zachodu. www.restauracjafusion.pl


POLECANE KSIĄŻKI