Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Najedzeni Fest już w niedzielę w Krakowie!


20 czerwca 2013 Newsfood sylwester.ciach
Organizatorki zamierzają pokazać krakowianom najciekawsze inicjatywy kulinarne, w tym restauracje i bary, warte uwagi sklepy internetowe, kucharzy prowadzących warsztaty gotowania, blogerów i małych producentów. Festiwal jest próbą zbudowania życzliwej i radosnej atmosfery sprzyjającej powstawaniu nowych projektów, łączeniu idei i ludzi wokół stołu. Festiwal jest miejscem, w którym mamy zobaczyć, jak wielu ludzi pasjonuje się gotowaniem, ile smaków kłębi się nie tylko w restauracjach czy barach, ale w każdej najmniejszej kuchni.

Wystawcy, czyli miejsca dobrze znane i kilka debiutów: ♦ Alchemia od Kuchni facebook.com/alchemiaodkuchni ♦ Beetlebits ♦ Bococa Bistro ♦ Bonjour Cava ♦ Bromba in The kitchen by Agnieszka Szczupak i Punkt Ka ♦ Charlotte ♦ chocola ♦ El Presidente from Taco Mexicano ♦ FATTORIE DEL DUCA i AKADEMIA KUCHNI WŁOSKIEJ ♦ FORK & Co. ♦ Gruzja na talerzu. warsztaty kulinarne i turystyka kulinarna ♦ Haiku Sushi ♦ Hamsa restobar ♦ Hummus Amamamusi ♦ Janina i Bolesław Bobak (górskie sery wędzone i bundz) z Zębu ♦ Janina i Zbigniew Kochniarczykowie (sery twarogowe, masło, wędliny) z Mszany Górnej ♦ KALVA ♦ KAMO Grill&Bar ♦ karma ♦ Kubik na Koszykach ♦ KURA RESTAURACJA ♦ La Petite France (restauracja, sery francuskie) ♦ luks pomada ♦ Made with ♥  i MAMSAM ♦ Melasa – sklep ekologiczny ♦ MOLINO ♦ Moniczka w Kuchni ♦ Naturalny Sklepik Galeria Smaku ♦ Nono ♦ Ogród Łobzów  (zioła w doniczkach) ♦ Om Om ♦ pół ka. (produkty na śniadanie i słodkości) ♦ Quiselle ♦ Sakana Sushi Bar ♦ Salt and Pepper Food Truck ♦ Shake & Bake facebook.com/shakeandbakepl ♦ Si Gela ♦ Słodka Manufaktura ♦ Spółdzielnia spoldzielnia.org ♦ Stanislavski Catering Company ♦ Streat Slow Food ♦ TARTARIN ♦ Tartelette ♦ Twój Kucharz ♦ Twój Ogród ♦ Uczta Babette (ciasta, muffiny…) ♦ Vegetara Mondo ♦ Wegan Nerd ♦ Węgierskie Specjały ♦ Yellow Dog ♦ Youmiko ♦ Zielony Talerz   najedzeni fest —– Drugie Życie Książki… kucharskiej Zasady udziału w Drugim Życiu Książki są proste: wystarczy przynieść jedną, a maksymalnie dziesięć książek. Co ważne: książki muszą być w dobrym stanie. Kto przyniesie wydawnictwa wydane przed 1995 rokiem, będzie mógł wymienić je tylko na inne książki wydane do 1995 roku. Osoby, które przyniosą nowe książki (wydane po 1995 roku) – mogą wybierać do woli, zarówno spośród nowych, jak i starszych tomów. http://drugiezycieksiazki.pl/najedzeni-fest-i-wymiana-ksiazekkucharskich/ —– Akcja POPISZ SIĘ! Gotujesz? Pieczesz? Zamykasz w słoiku? Popisz się! Podziel się swoim ukochanym przepisem kulinarnym na Najedzeni Fest! Wydrukuj swój przepis w dowolnej liczbie egzemplarzy, przynieś go 23 czerwca do Forum i zawieś na tablicy, skąd będą go mogli zabrać do domu inni goście festiwalu. Wersję elektroniczną możesz przesłać na najedzenifest@gmail.com – opublikujemy go na naszej stronie internetowej. Jeżeli chcesz – podaj swój namiar, adres bloga, bądź miejsca, w którym gotujesz profesjonalnie. —— Sesje fotograficzne, warsztaty i opowieści o tym jak fotografować jedzenie z Jedzenie Jest Piękne https://www.facebook.com/JedzenieJestPiekne?ref=ts&fref=ts —— A zagrają nam przepięknie: Piękni Chłopcy Grają Piękne Piosenki w osobach: Animisiewasz Startt i Piękny Chłopiec ten Piękniejszy http://www.mixcloud.com/PiękniChłopcy/piekni-chopcy-graja-piekne-piosenki-radiofoniafm-4042013/ —– WARSZTATY 11:30, 15:00 „Warsztaty przyrządzania paelli”, prowadzący Miguel Moreira, Szef Kuchni z Portugalii. Warsztaty odbędą się na stoisku Twój Kucharz, w języku angielskim https://www.facebook.com/twojkucharz 12:00-13:00 „Kolory na talerzu”, rośliny w kuchni inspirują i nakręcają do zabawy kolorami i fakturami, prowadząca: Agata Noszczyk, delikatesy Nono, warsztaty na stoisku https://www.facebook.com/nonodelikatesy 11:00-18:00 „Not Nem” czyli warsztaty przygotowania świeżych azjatyckich rollsów, idealnych na przyjęcia i na co dzień. Restauracja Yellow Dog na swoim stoisku co 45 minut będzie prowadzić warsztaty „Not Nem”. Czynny udział w warsztatach będzie mogło brać pięć osób. Resztę zapraszamy do obserwowania i zadawania pytań. https://www.facebook.com/restauracja.Yellow.Dog 12:00-18:00 „Vege inspiracje”, prowadzący Paweł Wiktorek, restauracja Kamo grill & bar, warsztaty odbywały się będą na stoisku, o każdej pełnej godzinie. Czynny udział w warsztatach będą mogły brać cztery osoby. https://www.facebook.com/Kamo.Bar.Grill 12:00, 14:00, 16:00, warsztaty robienia humusu i różnych jego wersji smakowych, prowadzący Kasia Pilitowska i Bart Suder, warsztaty na stoisku. https://www.facebook.com/hummus.amamamusi?ref=hl 13:00-13:30 „Finger food all’italiana „, prowadzący Cesare Candido, Akademia Kuchni Włoskiej, warsztaty na stoisku https://www.facebook.com/FattorieDelDuca https://www.facebook.com/AkademiaKuchniWloskiej 13:00-14:00 „Spotkanie z kuchnią roślinną”, warsztaty kuchni wegańskiej, prowadząca Alicja Rokicka, blog Wegan Nerd, warsztaty na stoisku http://wegannerd.blogspot.com/ 14:00-15:00 „Co Ty tam Jesz? – warsztaty RAW FOOD”, prowadzący Kasia Zydroń i Kuba Łuka, blog Co Ty tam jesz?, warsztaty na stoisku warsztatowym http://cotytamjesz.blogspot.com/ 14:30 „Gruzja na talerzu”, prowadzący Magda Nowakowska, Polka mieszkająca w Gruzji od 15 lat, nauczy was jak zrobić jedno z prostszych, ale i bajecznie smacznych dań: bakłażany z sosem orzechowym. Czynny udział w warsztatach będą mogły brać cztery osoby. Pozostałych zapraszamy do obserwowania i zadawania pytań, warsztaty na stoisku https://www.facebook.com/GruzjaNaTalerzu 15:00-16:00 „Udekoruj sobie babeczkę”, prowadzące: Kasia Dyduch i Zuzia Płoch, Akademia Beetlebits, warsztaty na stoisku http://www.beetlebits.pl/ WARSZTATY DLA DZIECI 12:00-15:00 „Plastyczne warsztaty kulinarne dla dzieci”, Alicja Karczmarska-Strzebońska przy wejściu do Forum Przestrzenie Wszystkie dzieci, które nie odwiedzały jeszcze owocowego domku i nigdy nie jadły bajkowych lodów zapraszamy na specjalne plastyczne warsztaty kulinarne. Podczas trzygodzinnej zabawy dzieci będą mogły m.in.: zamienić się w kolorowe owoce, pokonać marchewkowy tor przeszkód, zrobić gigantyczną pizzę, a także umieścić swojego wesołego naleśnika w Galerii Nietypowej. Dla małych mistrzów ciastkarstwa będzie nie lada zadanie- trzeba będzie przygotować górę pączków dla bardzo głodnego Krasnoluda Wielkoluda, a dla wyjątkowo zręcznych kuchcików będzie slalom ze specjalną kapustą na głowie. (warsztaty płatne 5 zł).


POLECANE KSIĄŻKI