12 stycznia (sobota) o 12:00 otwiera się w Warszawie restauracja i delikatesy Veg Deli z potrawami kuchni bezmięsnej (m.in. warzywa, owoce, orzechy, ziarna i kasze). Restauracja będzie używać tylko produktów pochodzenia roślinnego.|12 stycznia (sobota) o 12:00 otwiera się w Warszawie restauracja i delikatesy Veg Deli z potrawami kuchni bezmięsnej (m.in. warzywa, owoce, orzechy, ziarna i kasze). Restauracja będzie używać tylko produktów pochodzenia roślinnego.
Veg Delima być miejscem spotkań wszystkich tych, którzy są ciekawi smaków kuchni koncentrującej się na zrównoważonej diecie roślinnej. W Veg Deli będzie można spróbować zdrowych i wykwintnych potraw kuchni bezmięsnej. - Używamy tylko produktów pochodzenia roślinnego. Jedzenie tworzone z warzyw, owoców, orzechów, ziaren i kasz zaskoczy Was swoja różnorodnością. Potrawy tworzone z łagodnością dobrze wpływają na nasz system trawienny i nerwowy. Veg Deli to pasja gotowania z sercem - mówią założyciele. - Nasze menu będzie często się zmieniać, a lunche codziennie będą inne. Napitki spotkacie u nas ciekawe - właścicielka Joanna sama przyrządza magiczne syropy z kwiatów, ziół i przypraw, które będziemy serwować na gorąco, a w lato na kostkach lodu. Organiczne wina będą cieszyć wasze nosy i podniebienia aksamitnym bukietem. Jeśli coś będzie szczególnie smakować, można to zabrać ze sobą nabywając w maleńkich delikatesach produkty robione na miejscu: chleb żytni na zakwasie własnego wypieku, bezmleczne, bezjajeczne sery i majonezy, pasty na chleb, pesto, hummus, tarty, lasagne, grillowane warzywa, ciasta raw, ciasteczka, chutney'e etc. Veg, ul. Radna 14, Warszawa