Podniebna restauracja Air France i KLM

Co można zjeść na zawrotnej wysokości? Linie Air France i KLM postanowiły zadbać i tu o żołądku pasażerów.
Jeszcze przed startem na pasażerów Klasy Biznes AIR FRANCE czeka miły akcent – powitalna lampka szampana. Następnie podawany jest odświeżający ręcznik, po czym serwowany jest posiłek w francuskim stylu. Na początek przystawka, następnie do wyboru 3 4 dania główne (skomponowane przez francuskich szefów kuchni Guy’a Martina i Joëla Robuchon), a na zakończenie – sery, deser oraz wina wyselekcjonowane przez Oliviera Poussiera, sommeliera roku 2000.  Drugi posiłek podawany jest w zależności od pory dnia i długości rejsu w formie ekskluzywnego, dużego śniadania lub przystawki. Posiłek może być również podany w formie ekspresowej. Na dłuższych rejsach oferowane są przekąski i lody. Działa również bar samoobsługowy z szerokim wyborem alkoholi, napojów i snacków. Air France Klasa Biznes_4 Z kolei pasażerom Klasy Biznes linii KLM podawany jest posiłek składający się z przystawki, dania głównego (trzy potrawy do wyboru, dobrane przez czołowego holenderskiego szefa kuchni Jonnie Boera) oraz deseru. Posiłki do i z Chin, Korei, Indii i Japonii skomponowali znani azjatyccy szefowie kuchni. Piękny, nowy zestaw stołowy zaprojektował słynny holenderski projektant Marcel Wanders. W ofercie są również wysokiej klasy wina, dobrane przez profesjonalnych sommelierów oraz przekąski i drinki na życzenie. W ofercie porannych przylotów (gdy lot trwa powyżej 8 godzin), serwowane jest śniadanie „à la carte” tuż przed lądowaniem.