Qmam kaszę czyli wiosenny detoks z kaszą w roli głównej

Olga Pietkiewicz / W porcie, załadunek na prom na rzece Gambia. To tu podchodzi do Nahil. Proponuje, że się nami zaopiekuje.

20 marca o godz. 18.00 w CookUp przy ul. Racławickiej 99 (Fort Mokotów) odbędą się warsztaty kulinarne z kaszą w roli głównej. W menu m. in. pęczak z podduszonym świeżym szpinakiem, czosnkiem, pomidorami cherry i odrobiną sosu Tamari. Zajęcia poprowadzi Maia Sobczak – dietetyczka, autorka Qmam kaszę, miłośniczka zdrowego jedzenia. I nasza blogerka.
Spotkanie rozpocznie się od zaprezentowania różnych rodzajów kasz, omówienia ich właściwości oraz sposobu gotowania. Podczas zajęć uczestnicy pod okiem prowadzącej przygotują kolację składającą się z potraw na bazie kasz. W menu: kasza gryczana niepalona z jabłkiem, majerankiem, natką pietruszki i kroplą czerwonego wina serwowana na carpaccio z rzodkiewki, pęczak z podduszonym świeżym szpinakiem, czosnkiem, pomidorami cherry i odrobiną sosu Tamari oraz pieczona gruszka z cynamonem i migdałowo-jaglanym musem. Więcej informacji na stronie CookUp

reklama