1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. REKLAMA

Restauracja Blue Cactus wprowadza menu lunchowe

Zobacz galerię 4 Zdjęcia
Amerykańska restauracja Blue Cactus, serwująca dania z kuchni southwest i TEX-MEX wprowadziła właśnie nowe menu lunchowe.

Autorem menu jest Szef Kuchni Blue Cactusa – Patrick Hanna, Amerykanin, który z restauracją związany jest od kilku miesięcy. Wdraża on aktywnie koncepcje, które zapewnią jeszcze ciekawsze rozwiązania kulinarne dla stałych gości, a także zachęcą do odwiedzenia lokalu osoby, które go jeszcze nie znają. Menu lunchowe dostępne jest od poniedziałku do piątku w godzinach 11:30-16:00. Oparte jest ono na potrawach z grilla, które zawsze stanowiły mocny i popularny punkt karty Blue Cactusa. Wszystkie dania są w jednej cenie: 24 zł. „Wierzymy, że oferta menu lunchowego skusi swoją atrakcyjnością zwłaszcza dwie grupy gości. Jedną z nich stanowią osoby pracujące na Mokotowie, w Centrum czy Ursynowie, które chcielibyśmy, żeby traktowały Blue Cactus jako idealne miejsce na szybki i smaczny lunch. Druga bardzo istotna i liczna grupa na warszawskim Mokotowie, gdzie jesteśmy zlokalizowani, to rodzice zajmujący się dziećmi w domu, którzy wychodzą na spacer do pobliskich Łazienek czy Parku Morskie Oko. Ich także chcielibyśmy zachęcić do odwiedzin u nas, tym bardziej, że dla najmłodszych mamy nie tylko osobno opracowane menu, ale także placyk zabaw i szereg innych udogodnień” – mówi Piotr Grajewski – Prezes Spółki Santa Fe Partners, właściciela restauracji Blue Cactus. MENU LUNCHOWE:

  1. Soczyste udka z kurczaka podane do wyboru - w domowym sosie barbecue lub w pikantnej mieszance przypraw Southwest Dry Rub (papryka słodka, papryka ostra, imbir, tymianek, kumin - kmin rzymski) (24,-)
  2. Klasyczne Amerykańskie udka z kurczaka podane z domowym sosem barbecue (24;-)
  3. Soczyste skrzydełka z kurczaka podane do wyboru w domowym sosie barbecue lub marynowane w limonce i w pikantnej mieszance przypraw Southwest Rub Dry (24,-)
  4. Domowej roboty aromatyczne i pyszne kiełbaski doprawiane w stylu Southwest Rub Dry (personel ma wiedzę na temat aktualnych smaków) (24,-)
  5. Soczysta karkówka marynowana w miodowym sosie Chimichurri (24,-)
  Wszystkie dania podawane są do wyboru z tortillą lub chlebkiem kukurydzianym oraz sałatką coleslaw.  

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze