Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Słodkie afrodyzjaki – walentynkowe warsztaty kulinarne dla par z Dominiką Krzemińską


12 lutego 2013 Newsfood redakcja
Nie ma nic bardziej zmysłowego niż gotowanie z ukochaną osobą. Słodkie afrodyzjaki będą tematem walentynkowych zajęć w studiu kulinarnym CookUp. W menu 10 uwodzicielskich deserów m. in. red velvet cake, trufle czekoladowe z korzennymi przyprawami czy likier czekoladowy. Warsztaty poprowadzi Dominika Krzemińska z restauracji Przegryź.

Podczas zajęć uczestnicy przygotują: red velvet cake, trufle czekoladowe z korzennymi przyprawami, tymiankowo-czekoladowy karmel, likier czekoladowy, crumble czekoladowe z lodami waniliowymi, deser czekoladowo-jabłkowy z wasabi, mus z czarnej porzeczki i białej czekolady, mus z malin i gorzkiej czekolady, owoce w sosie z gorącej białej czekolady oraz fondant czekoladowy. Desery będzie można zjeść na miejscu, bądź zabrać ze sobą w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Wszystko przy filiżance samodzielnie przygotowanej gorącej czekolady i prosecco. Więcej informacji na FB Cook Up Studio 


POLECANE KSIĄŻKI