Tajski Festiwal Kulinarny w restauracji The Oriental

Warszawska restauracja The Oriental będzie rozpieszczać miłośników dobrych kulinariów daniami kuchni tajskiej, uznawanej za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych na świecie. Tajski Festiwal Kulinarny organizowany jest wspólnie z Ambasadą Tajlandii w Polsce i potrwa od 15 do 27 października br.
Jak pachnie i smakuje kuchnia tajska, będzie się można przekonać już od połowy października w hotelu Sheraton w Warszawie, gdzie w restauracji The Oriental odbędzie się  Tajski Festiwal Kulinarny. Szef kuchni restauracji przez dwa tygodnie zaproponuje dania typowe dla tego kraju. Aby podróż po Tajlandii była pełna, a goście mieli możliwość spróbowania potraw z różnych regionów, restauracja zdecydowała się na prezentację menu w formie bufetu. Menu będzie kusić szerokim wyborem dań, w tym smażonymi kotlecikami z krewetek z liściem limonki i zieloną papryczką chili, pikantną sałatką z owoców morza, zupą “Laksa” z wołowiną i suszonymi krewetkami, polędwicą wołową w sosie ostrygowo-pieprzowym, Pad Thai, czy spring roli z kaczką, krewetkami i warzywami. Wszystkie dania przygotowywane będą zgodnie ze sztuką kulinarną Tajlandii. Różnorodność smaków zapewnią tradycyjne tajskie zioła i ich umiejętne połączenie. Główne przyprawy to oczywiście czosnek, chilli, kolendra, olej sezamowy, imbir i trawa cytrynowa. Nie zabraknie sałatki z papai z chilli i limonką, również w połączeniu z wołowiną. Sam szef kuchni restauracji poleca wieprzowinę w ziarnach sezamu z trawą cytrynową i kolendrą, jak również pikantną kaczkę orientalną. Ucztę będzie można zwieńczyć deserem na bazie egzotycznych owoców, mleka kokosowego i kandyzowanego imbiru. Tajski Festiwal Kulinarny będzie się odbywał od 15-27 października br. od poniedziałku do soboty w godz. 17:00 – 22:30 i będzie dostępny w cenie 85 PLN od osoby. Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw. Szef kuchni The Oriental serwuje gościom niezwykłą podróż kulinarną po krajach Orientu: Tajlandii, Chin, Japonii, a także Indonezji i Malezji. Typowe azjatyckie potrawy w połączeniu z nieznanymi przyprawami to powód, dla którego restauracja jest miejscem cenionym od lat przez koneserów kuchni azjatyckiej. Wnętrze zaprojektowane w stylu orientalnym intensyfikuje wrażenie podróży w odległe zakątki świata.

reklama