Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Terra Madre Day w Warszawie


9 grudnia 2011 Newsfood redakcja
10 grudnia obchodzimy Dzień Terra Madre, święto lokalnego rolnictwa i regionalnych produktów spożywczych.

Kulinarna Akcja Bezpośrednia: Karp. Soczysty, puszysty, nie mulisty! Jak wybrać najlepszego karpia? Gdzie go kupić? Jak traktować? Na te i inne pytania odpowiedzą Zbigniew Szczepański, czyli Pan Karp www.pankarp.pl oraz dr Mirosław Cieśla – ichtiolog z SGGW. Spotkanie poprowadzi Piotr Adamczewski. Kulinarne warsztaty dla dzieci: w czasie, kiedy dorośli będą poznawać karpia, dzieci ulepią i upieką świąteczne pierogi. Prowadzenie: Beata Lipov. Zgłoszenia: varsavia@slowfood.waw.pl Kulinariów sprzedaż: Ziemniaki i włoskie sery spod Bergamo Namówiliśmy panią Annę Giemzę-Drążewską, by przywiozła do Warszawy ziemniaki, które uprawia nad Narwią. Dwie odmiany – Irga oraz Lord, nadają się do wszelkich zastosowań. Można je będzie kupić na miejscu ale UWAGA trzeba najpierw złożyć zamówienie – tel. 607603138. Worek 15 kg kosztuje 15 zł. Afterwork, czyli David i Alfredo, we współpracy z Giorgio Zerbinati z convivium Valli Orobiche zaprezentują cztery tradycyjney sery spod Bergamo. Więcej o Gigantach Alpejskich –www.facebook.com/afterwork.warsaw oraz podczas zapowiadającej Terra Madre Day degustacji włoskich serów (Bagno Food &Wine, 8 grudnia, godz. 19:30-21:30) 10 grudnia (sobota) godz. 12.00 Restauracja Piąta Ćwiartka, Arkady Kubickiego, Zamek Królewski Bilety: 10 zł i 5 zł dla członków Slow Food Polska, dzieci – za darmo


POLECANE KSIĄŻKI