VII Festiwal Sztuki Kulinarnej ALEJA DOBREGO SMAKU

Podczas trzech dni festiwalowych w III Alei Najświętszej Maryi Panny na środkowym pasażu odbędzie się JARMARK PRODUKTÓW REGIONALNYCH. Swoje wyroby zaprezentują firmy z różnych regionów Polski. Na stoiskach wystawców odbędą się liczne degustacje i konkursy dla publiczności, zwiedzający będą mogli dokonać zakupu produktów oraz uczestniczyć w degustacjach i pokazach przygotowanych przez wystawców.
Plac Biegańskiego 14 – 16 czerwca – piątek – niedziela stoiska restauratorów i sponsorów 15 czerwca – sobota godz. 11.00 – 15.00 – V Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów o tytuł „MISTRZA KUCHNI ŚLĄSKIEJ” – współorganizator: Polska Akademia Sztuki Kulinarnej godz. 14.00 – występ Młodzieżowej Orkiestry OSP z Bieńkówki – sponsor Norenco Polska godz. 15.00 – „Ziemniaki na różne sposoby” w wykonaniu uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych im. M.C. Skłodowskiej w Częstochowie godz. 16.30 – wręczenie nagród laureatom konkursu kulinarnego i konkursu „Na najładniejszą kawiarenkę letnią 2013” godz. 17.00 – prezentacja kuchni staropolskiej restauracji „Złoty Garniec” w Częstochowie godz. 18.30 – pokaz kuchni śląskiej w wykonaniu Mistrzów Kuchni: Pawła Antasa i Wiesława Ambrosa godz. 20.00 – znane i lubiane przeboje w wykonaniu artystów „Zespołu Pieśni i Tańca Śląsk” 16 czerwca – niedziela godz. 12.00 – IV Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego godz. 13.30 – koncert Zespołu Folklorystycznego Ziemi Lelowskiej godz. 14.00 – pokaz warzenia piwa domowego – namiot obok sceny godz. 14.00 – pokaz i warsztaty carvingu owoców i warzyw z udziałem Mistrza Pawła Peronia godz. 14.30 – konkurs kulinarny dla dzieci z Andrzejem Szuszkiewiczem – Szefem Kuchni hotelu Mercure Centrum w Częstochowie UCZEŃ I MISTRZ godz. 15.30 – pokaz kulinarny w wykonaniu Szymona Szlendaka – Kucharza Odkrycie roku 2012  z udziałem Nassera Naji, prezentera i instruktora fitness godz. 17.00 – pokaz kulinarny Karola Okrasy godz. 20.00 – koncert zespołu „Łąki Łan”

reklama