Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Walentynkowe warsztaty ze smaku


1 lutego 2012 Newsfood redakcja
Z okazji Walentynek Szef Kuchni restauracji Porto Praga przygotował menu, w którym można się zakochać: lekkie, pachnące świeżą miętą i lawendą, rozgrzewające chilli i imbirem, pobudzające wszystkie zmysły…

A tych, którzy chcą spędzić ten wieczór w wyjątkowy, niebanalny i aktywny sposób, chef zaprasza na walentynkowe lekcje gotowania. Podczas warsztatów uczestnicy nauczą się przyrządzania 5 dań, które z powodzeniem przygotują jeszcze nie raz w swoich domach. Warsztaty odbędą się 13/14/15 lutego. Cena: 220 zł/os.  Menu Walentynkowe:

Przekąski

 Barwena z grillowanymi pomarańczami i szafranem

Carpaccio z tuńczyka z sorbetem chilli i lawendą

Plastry marynowanej kaczki w imbirze

Tatar z polędwicy wołowej z lubczykiem i oliwkami

Baby kalmary z sosem vinegret i bazylią

Zupa

Krem z kopru włoskiego z wędzonym  węgorzem

Rosół z pierożkami z jagnięciny

Dania Główne

Homar z klarowanym masłem i ziołami

Grillowana Dorada z ananasowym musem , jalapeno  i kolendrą

Łosoś bałtycki z ciepłą sałatką z avocado i ziemniaków

Jagnięcina  podana z owczym serem , gruszką  i  miętową  emulsją

Cielęcina  Rosse z topinamburem  i  grzybami  w sosie  cabernet   savignone

Domowe tagliolini w  volute  z trawy cytrynowej i cydru

Deser

Figi z bitą śmietaną i wanilią

Beza z sosem z marakui i serduszkiem z czekolady

Czekoladowe parfois

Dania przygotowywane podczas warsztatów:

Przekąski

Mule w sosie szafranowym z bazylią

Małże Św. Jakuba z szynką parmeńską i pietruszką

Zupa

Krem z kopru włoskiego z wędzonym węgorzem

Danie główne

 Okoń morski z kiełbaskami chorizo i szałwią

Deser

Ciastko czekoladowe z gorącą duszą

 Więcej na www.portopraga.pl


POLECANE KSIĄŻKI