Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Warsztaty a la Noma!


9 maja 2012 Newsfood redakcja
Books For Cooks i Latający Talerz zaprasza na kolejną edycję Warsztatów Kulinarnych z MŁODYMI, ZDOLNYMI, POLSKIMI KUCHARZAMI.

Jeden z uczestników książkę „NOMA” dostanie w prezencie. Przemo Klima – pracuje w KULTOWEJ restauracji Tamka 43 pod czujnym okiem Roberta Trzópka, a wcześniej z Adamem Chrząstowskim w krakowskiej Ankorze. Od 24 kwietnia będzie praktykował w NOMIE Rene Redzepiego 🙂 http://www.tamka43.pl/ http://www.ancora-restaurant.com/ http://www.noma.dk/ Adaś Leszczyński – właśnie wygrał konkurs „Norge & Food Service Chefs Competition” i w wieku 22 lat został szefem kuchni w restauracji Soul Kitchen, wkrótce jedzie na staż z Geirem Skeie przewodniczącym konkursu Norge & Food i zwycięzcą Bocuse d Or 2009!!! http://www.soulkitchen.pl/ http://www.bocusedor.com/ Latający Talerz – klub kolacyjny i miejsce spotkań kulinarnych pasjonatów. http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/1597662/Trend-in-Polen-Supper-Clubs#/beitrag/video/1597662/Trend-in-Polen-Supper-Clubs Books For Cooks – pierwsza i jedyna księgarnia kulinarna w Polsce www.booksforcooks.pl Program warsztatów NOMA: 1. Wół piżmowy z młodym czosnkiem, mlecznym kożuchem i skarmelizowanym czosnkiem. 2. Grasica z korzonkami, natką i trawą morską. 3. Borówka w naturalnym otoczeniu. 4. Rzodkiewki w doniczce. 5. Cebulowa rodzina. 6. Czipsy ziemniaczane z anyżem i czekoladą Lista dań zaprojektowana jest tak by zaprezentować wybrane techniki kulinarne – klasyczne i nowoczesne połączenia smakowe. Menu zawsze stanowi punkt wyjścia i jest podstawą twórczej interpretacji. Może ono ulec delikatnym zmianom w zależności od dostępności najwyższej jakości składników. Składka: 199 zł/osoby, 12 miejsc. Termin imprezy: Sobota 12 maja, godz. 18:00 Informacje i rezerwacje: Krzyś Kwapiński – krzys@latajacytalerz.pl, tel.: 601 211 669


POLECANE KSIĄŻKI