1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Warsztaty kulinarne i menu z afrodyzjakiem w Poznaniu

Warsztaty kulinarne i menu z afrodyzjakiem w Poznaniu

Niespodzianki szykuje szef kuchni Concordia Taste – w tym dniu odbędą się warsztaty kulinarne „dla dwojga”, a w menu będą królować potrawy pełne afrodyzjaków.|Niespodzianki szykuje szef kuchni Concordia Taste – w tym dniu odbędą się warsztaty kulinarne „dla dwojga”, a w menu będą królować potrawy pełne afrodyzjaków.

Nie od dziś wiadomo, że odpowiednio skomponowane menu potrafi nie tylko zaspokoić apetyt, ale też pobudzić i wyostrzyć wszystkie zmysły.  Żeby tak się stało potrawy muszą być odpowiednio lekkie, intrygujące, z tajemniczą nutką przypraw… I takie właśnie menu przygotował Tomasz Purol na warsztaty kulinarne dla wszystkich zakochanych. Na Walentynki do wspólnego gotowania zaprasza tym razem pary. Każda z nich najpierw przygotuje pyszne potrawy pod okiem Tomka, a później siądzie do romantycznej kolacji. Tego samego dnia o 21.00 w Concordii pokazany zostanie film „Tej nocy będziesz mój” – wstęp na pokaz jest bezpłatny. „Zakochane” dania, które przygotować będzie można podczas warsztatów: Przystawka rozgrzewająca zmysły: Smażona krewetka i małża Św. Jakuba podana na musie z selera bulwiastego z dodatkiem avocado i mango. Pobudzające danie główne: Pieczona polędwica wołowa na puree truflowym z gotowanym w niskiej temperaturze selerze naciowym i smażonym porem z sosem z gorzkiej czekolady. Lekko pikantny deser: Mus czekoladowy z czerwonym chili i sosem truskawkowym z imbirem Prowadzący: Tomasz Purol - prawdziwy mistrz wśród kucharzy. Zdobywca m.in. kulinarnego pucharu Polski, złotego medalu na Drużynowych Mistrzostwach Europy we Włoszech i pierwszego miejsca na Olimpiadzie Smaku. Był szefem kuchni najlepszych hoteli w Polsce, teraz wprowadza swoje autorskie menu w Concordia Taste. Kocha ryby i owoce morza, promuje polskie produkty regionalne i z uporem przypomina wszystkim o takich warzywach jak jarmuż, pasternak czy brukiew. Twierdzi, że dobry kucharz powinien być ciągle głodny i spragniony… Głodny nowych doznań i spragniony świeżych pomysłów! Termin: 14 lutego 2013, godz. 18.00 – 21.00 Prowadzący: Tomasz Purol Miejsce: Concordia Design Rezerwacja stolików w restauracji: +61 667 44 19

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze