24 września, podczas gali Wine & Food Noble Night, prawie tysięczne grono gości wyłoniło najlepsze restauracje. W konkursie udział wzięło 11 kuchni z całej Polski, serwując 33 różne dania, łącznie ok. 10 000 porcji.
Festiwal kulinarny odbył się już po raz czwarty z inicjatywy Noble Banku i Noble Concierge. Zaproszeni goście mogli skosztować specjałów przygotowanych przez: Delight i Locandę z Łodzi, Fusion, Izumi Sushi, Mandarin, Venti-tre, Na Zielnej i Tamkę 43 z Warszawy, Trzy Rybki i Restaurację w Willi Decjusza z Krakowa oraz Oranżerię z Ostródy. Konkurowały one w trzech klasach: przystawka, danie główne i deser, a w każdej z nich przyznano trzy miejsca.
W kategorii „Przystawka” największe uznanie zdobyło Izumi Sushi z małżami św. Jakuba w kremowym sosie z kawiorem jesiotra.
Drugie miejsce zajęła restauracja Na Zielnej; trzecie – Mandarin.
Za wyborne danie główne nagrodzono aż 4 kuchnie. Pierwsze miejsce przypadło w udziale Restauracji w Willi Decjusza, która przygotowała kaczkę w aromacie czerwonego wina z puree dyniowo-pomarańczowym w otoczeniu fig i malin.
Drugie miejsce przyznano ex equo Na Zielnej i Tamce 43.
Bezkonkurencyjny okazał się deser serwowany przez Trzy Rybki: mus mleczny z biszkoptem orzechowo-migdałowym.
Zaraz za nim uplasowały się słodkości Tamki 43 i kolejno – restauracji Na Zielnej.