1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Wiemy, gdzie jeść!

materiały prasowe
materiały prasowe
Zobacz galerię 4 Zdjęcia
24 września, podczas gali Wine & Food Noble Night, prawie tysięczne grono gości wyłoniło najlepsze restauracje. W konkursie udział wzięło 11 kuchni z całej Polski, serwując 33 różne dania, łącznie ok. 10 000 porcji.

Festiwal kulinarny odbył się już po raz czwarty z inicjatywy Noble Banku i Noble Concierge. Zaproszeni goście mogli skosztować specjałów przygotowanych przez: Delight i Locandę z Łodzi, Fusion, Izumi Sushi, Mandarin, Venti-tre, Na Zielnej i Tamkę 43 z Warszawy, Trzy Rybki i Restaurację w Willi Decjusza z Krakowa oraz Oranżerię z Ostródy. Konkurowały one w trzech klasach: przystawka, danie główne i deser, a w każdej z nich przyznano trzy miejsca.

W kategorii „Przystawka” największe uznanie zdobyło Izumi Sushi z małżami św. Jakuba w kremowym sosie z kawiorem jesiotra.

Drugie miejsce zajęła restauracja Na Zielnej; trzecie – Mandarin.

Za wyborne danie główne nagrodzono aż 4 kuchnie. Pierwsze miejsce przypadło w udziale Restauracji w Willi Decjusza, która przygotowała kaczkę w aromacie czerwonego wina z puree dyniowo-pomarańczowym w otoczeniu fig i malin.

Drugie miejsce przyznano ex equo Na Zielnej i Tamce 43.

Bezkonkurencyjny okazał się deser serwowany przez Trzy Rybki: mus mleczny z biszkoptem orzechowo-migdałowym.

Zaraz za nim uplasowały się słodkości Tamki 43 i kolejno – restauracji Na Zielnej.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze