Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

materiały prasowe
28 września 2011 in Newsfood by redakcja

Wiemy, gdzie jeść!

24 września, podczas gali Wine & Food Noble Night, prawie tysięczne grono gości wyłoniło najlepsze restauracje. W konkursie udział wzięło 11 kuchni z całej Polski, serwując 33 różne dania, łącznie ok. 10 000 porcji.

Festiwal kulinarny odbył się już po raz czwarty z inicjatywy Noble Banku i Noble Concierge. Zaproszeni goście mogli skosztować specjałów przygotowanych przez: Delight i Locandę z Łodzi, Fusion, Izumi Sushi, Mandarin, Venti-tre, Na Zielnej i Tamkę 43 z Warszawy, Trzy Rybki i Restaurację w Willi Decjusza z Krakowa oraz Oranżerię z Ostródy. Konkurowały one w trzech klasach: przystawka, danie główne i deser, a w każdej z nich przyznano trzy miejsca.

W kategorii „Przystawka” największe uznanie zdobyło Izumi Sushi z małżami św. Jakuba w kremowym sosie z kawiorem jesiotra.

Drugie miejsce zajęła restauracja Na Zielnej; trzecie – Mandarin.

Za wyborne danie główne nagrodzono aż 4 kuchnie. Pierwsze miejsce przypadło w udziale Restauracji w Willi Decjusza, która przygotowała kaczkę w aromacie czerwonego wina z puree dyniowo-pomarańczowym w otoczeniu fig i malin.

Drugie miejsce przyznano ex equo Na Zielnej i Tamce 43.

Bezkonkurencyjny okazał się deser serwowany przez Trzy Rybki: mus mleczny z biszkoptem orzechowo-migdałowym.

Zaraz za nim uplasowały się słodkości Tamki 43 i kolejno – restauracji Na Zielnej.


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI