Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Zakończyły się eliminacje do konkursu Wine & Food Noble Night 2012


6 września 2012 Newsfood redakcja
W ubiegłym tygodniu zakończyły się eliminacje do tegorocznego konkursu Wine & Food Noble Night. Wyłoniono 12 restauracji, które wezmą udział w V jubileuszowej edycji festiwalu. 22 września swoje możliwości zaprezentują wyśmienite kuchnie z Warszawy, Krakowa, Poznania, Gdańska, Łodzi i Giżycka.

„Wybór nie był łatwy, tym bardziej, że w tym roku otrzymaliśmy wyjątkowo dużą liczbę zgłoszeń” – mówi Aleksandra Mizińska z Noble Concierge, współorganizująca konkurs. „Staraliśmy się, aby wśród uczestników znalazły się kuchnie z całej Polski, serwujące różnorodne menu. Jak co roku, goście Wine & Food Noble Night będą mogli skosztować dań różnych regionów świata, co czyni to wydarzenie niezwykle barwnym zwłaszcza dla koneserów oryginalnych smaków” – dodaje. Selekcja restauracji pozwoliła na zbudowanie ciekawego zestawienia tradycji kulinarnych, w którym nie zabraknie potraw polskich, śródziemnomorskich, dań francuskich, hinduskich czy w końcu dalekowschodnich. Pełna lista wytypowanych miejsc:

  1. Amarylis (Kraków – hotel Queen Boutique Hotel), Biała Gęś (Warszawa), Flaming & Co. Restaurant (Warszawa), Concept 13 (Warszawa), GOKO Restauracja Japońska (Poznań), India Curry (Warszawa), Kaprys (Warszawa), La Biblitheque (Giżycko – hotel St Bruno), L’Arc Varsovie (Warszawa), Locanda (Łódź), Mercato (Gdańsk – hotel Hilton), Rozbrat 20 (Warszawa).

Podczas finałowej gali wszystkie przygotują przystawkę, danie główne i deser. Na każdą z trzech propozycji oddane zostaną głosy tysiąca obecnych gości oraz profesjonalnego jury. W sumie wyserwowane zostanie niemal 11 tysięcy dań!


POLECANE KSIĄŻKI