Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Zmiany w Concordia Taste!


25 czerwca 2013 Newsfood sylwester.ciach
Restauracja Concordia Taste znajdująca się w Centrum Designu, Innowacyjności i Kreatywności - Concordia Design w Poznaniu, w pierwszym dniu kalendarzowego lata odkryje swoje wakacyjne karty. Rewolucja odbędzie się na wszystkich możliwych polach. Ogrodowa aranżacja wnętrza, smakowita, radosna karta i nowy, utalentowany mistrz kuchni. Premiera nowości odbyła się w święto Nocy Kupały zwanej również Nocą Świętojańską.

Pachnące wnętrza Tematem przewodnim wprowadzonych zmian we wnętrzach będzie zielony ogród. Ale nie taki typowy, standardowy. Będzie to letni nowoczesny, wiszący ogród z przewagą świeżych roślin, głównie asparagusów i paproci oraz  warzyw wysiewanych bezpośrednio na stołach. Prawdziwe rośliny powielane będą na specjalnie zaprojektowanych grafikach, z których powstaną wiszące kwiatowe donice wypełniające przestrzeń restauracji.  Na stołach pojawią się rosnące sezonowe owoce, takie jak soczyste tuskawki. Elementem dekoracji będą również nowoczesne,świętojańskie wianki. CT Menu-237 Radosne menu Rano czy wieczorem, samemu czy w towarzystwie, na zimno lub na gorąco, dania z kuchni europejskiej, slow food, czy regionalnej – chcemy, żeby nasi goście po prostu czerpali radość z naszej nowej propozycji dań i  cieszyli się ich  smakiem. CT Menu-278 W nowej karcie znalazły się róźne odsłony świata, smacznych, kulinarnych potraw. Są pyszne mule duszone w sosie śmietanowym z aromatycznymi ziołami i tatar z buraczków z musem z koziego sera, owocowym żółtkiem i oliwą z pestek dyni. Jest sałatka ze smażonym serem Halloumi, avocado i suszonymi pomidorami i  sałata z ciecierzycą, jakiem w w koszulce, parmezanem, pieczonymi pomidorami i podpłomykami orkiszowymi. Pojawi się perliczka ze smardzami nadziewana musem z królika ,i comber jagnięcy podawany z karczochami oraz polędwica wołowa. Całości przyświeca myśl pozywtywnych, smacznych emocji i przede wszystkim radości jedzenia, celebracji w atrakcyjnych wnętrzach. CT Menu-085 Nowe menu jest dla osób, które kochają jeść, chcą się nim cieszyć, spotykać przy nim z przyjaciółmi od śniadania do wieczora, poprzez lunch. W każdym tygdoniu pojawi się danie specjalne, sezonowe z poza karty. Codziennie serwujemy dwudaniowe lunche w wyjątkowej cenie 23zł. CT Menu-034 To nie ma być adoracja skrępowanej elegancji, wręcz przeciwnie raczej luz i sowboda. Dozowlone jest jedzenie palcami, żeby pokruszyć opiekaną bagietkę polaną smakowitą oliwa, lub dobranie wina, które niekoniecznie pasuje do zamówionego posiłku.  W Concordia Taste najważniejsze jest radość, swoboda i uciecha z dobrego smaku serwowanych potraw. Ceny są przystępne, a wszystkie danie łączy to, że są wyjątkowo pyszne, smaczne i gwarantują satysfakcję kulinarnej uczty. Popisowym daniem szefa kuchni będzie polędwica z żabnicy, często nazywana diabłem morskim. CT Menu-186 Premiera menu i nowej aranżacji wnętrza restauracji Concordia Teaste odbyła się  w Noc Kupały, czyli jednocześnie w pierwszy dzień lata. Utalenowany mistrz kuchni Nowym szefem kuchni, który rozpocznie wakacyjny sezon w restauracji Concordia Taste jest Tomasz Trąbski –  kucharz, podróżnik i poszukiwacz kulinarnych przygód. Po studiach wyjechał do Francji, później do Wielkiej Brytanii. Tam uczył się gotować od podstaw, między innymi, w hotelu The Pheasant Inn w Lake District (Cumbria). Po 3 latach, w Anglii, przeniósł się do Dublina, gdzie pracował w restauracjach Bentley`s i Millstone jako szef kuchni. Wciąż zbiera doświadczenia, szuka nowych smaków i inspiracji, głównie dzięki podróżom. Fascynuje go europejska kuchnia, ale po powrocie do kraju zaczął na nowo odkrywać smaki staropolskiej kuchni. Ostatni rok pracował jako szef w restauracji Blow Up Hall 5050. Od teraz będzie się realizował w Concordia Taste i rozpoczyna nową, kulinarną przygodę. Pierwszym ważnym wyzwaniem jest nowa karta. Czy polubią ją stali bywalcy i czy przyciągnie nowych smakoszy dobrej kuchni? Kolejnymi są udział w Festiwalu Malta, w którym będzie zarządzał kulinarną częścią Generatora Malta, kino kulinarne podczas Festiwalu Transatlantyk i Food Art. Niespodzianką, którą przygotowuje jest menu naleśnikowe, które będzie serwował z betoniarki. Lokalni dostawcy Kontakt z lokalnymi dostawcami wysokiej jakości produktów jest dla nas prioytetem i ogromną radością, która przekałda się na zadowolenie odwiedzających nas klientów. Zaopatrujemy się u najlepszych: RZEŹNICTWO I WĘDLINIARSTWO:  DR MARYNIAK WARZYWA, JAJA:  MARIA SĄDEJ GOSPODARSTWO W LEDNOGÓRZE WARZYWA, OWOCE – FOLWARK WASOWO SOKI: RĘBOWSKI SOKI, NEKTARY I PRZETWORY: GRYSZCZENIÓWKA SYROPY Z CZARNEGO BZU, KOZIE SERY: WANDA SZAFRAŃSKA „GOSPODARSTWO KOZIRAJ” PIECZYWO: PIEKARNIA ZAGRODNICZA SERY: MAREK GRĄDZKI   Design na Wynos Ci, których zaintryguje nowa zastawa w restauracji, polubią naczynia na oliwę czy dodatki dekoracyjne pojawiające się na stole podczas lunchu lub kolacji, docenią koncept Designu Na Wynos. To butik, w którym kupimy karafki, talerze, przedmioty użytkowe, a nawet koszulki z oryginalnym nadrukiem robiąc prezent sobie lub bliskiej osobie. Wierni fani Concordia Taste mogą kupić nawet…stół! Listę zakupów można wzbogacić butelką dobrego wina czy przetworami kuchni śródziemnomorskiej. Przyjazna dzieciom Specjalne dziecięce, zdrowe menu, zmieniający się w boisko czy piaskownicę plac zabaw, niedzielne obiady rodzinne oraz warsztaty rozwijające kreatywność dzieci odbywające się w Concordia Design niemal w każdy weekend to sposób, w jaki restauracja Concordia Taste dba o swoich najmłodszych gości.  


POLECANE KSIĄŻKI