Zostań szefem kuchni Concordia Taste!

Restauracja Concordia Taste zmienia formułę działania. Zamiast jednego, stałego szefa kuchni, będzie zapraszać do współpracy „szefów – rezydentów”. Zadaniem takiej osoby będzie stworzenie nowego menu z możliwością „rezydowania” w kuchni Concordia Taste przez 3
miesiące. A kto może zostać nowym szefem kuchni znanej poznańskiej restauracji? Każdy, kto chce podjąć wyzwanie!|Restauracja Concordia Taste zmienia formułę działania. Zamiast jednego, stałego szefa kuchni, będzie zapraszać do współpracy „szefów – rezydentów”. Zadaniem takiej osoby będzie stworzenie nowego menu z możliwością „rezydowania” w kuchni Concordia Taste przez 3
miesiące. A kto może zostać nowym szefem kuchni znanej poznańskiej restauracji? Każdy, kto chce podjąć wyzwanie!

Autor nowego menu może, ale nie musi być profesjonalistą. Do udziału w konkursie Concordia Taste zaprasza zarówno doświadczonych kucharzy, jak i pasjonatów, którzy mają talent, dobry smak i świeże pomysły. Konkurs został podzielony na 3 odrębne etapy. I ETAP: ZBIÓRKA ZGŁOSZEŃ. Jeśli masz pomysł na menu – zgłoś się. Zgłoszenie musi zawierać kompletne menu, czyli nazwę i przepis jednej przystawki, zupy, dania głównego i deseru.  Menu razem ze zdjęciem kandydata, krótkim opisem własnej osoby i danymi kontaktowymi należy wysłać na adres: restauracja@concordiadesign.pl lub przynieść osobiście do Concordia Design, ul. Zwierzyniecka 3, Poznań, Punkt INFO (parter) w terminie od 23 lutego do 15 marca. 16 marca z nadesłanych propozycji zostanie wyłonionych 3 finalistów. II ETAP: WYŁONIENIE ZWYCIĘZCÓW. 23 marca Concordia Taste zaprosi finalistów do wspólnego gotowania. Zadanie będzie polegało na przygotowaniu zaproponowanego menu – czas na przygotowanie potraw to 2 godziny.  Jeszcze tego samego dnia jury konkursowe wybierze jednego zwycięzcę na podstawie smaku, zapachu i wyglądu potraw. III ETAP: STWORZENIE KOMPLETNEGO MENU Zwycięzca zostanie poproszony o przygotowanie kompletnego menu oraz przeszkolenie załogi Concordii. Może tu liczyć na pomoc kucharzy i managera Concordia Taste. Jest też możliwość współpracy (rezydentury) na okres 3 miesięcy. Menu musi być powstać do dnia 2 kwietnia. Premiera nowej karty odbędzie się 24 kwietnia. W ramach nagrody zwycięzca otrzyma wynagrodzenie określone w osobnej umowie, udział w profesjonalnej sesji zdjęciowej szefa kuchni oraz promocję w najlepszych mediach branżowych. Organizatorem konkursu jest restauracja Concordia Taste. Regulamin konkursu jest dostępny w siedzibie organizatora.

reklama