1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Omlet ze szczawiem i żółtym serem

Składniki
  • 4 jajka
  • 50 g liści szczawiu
  • 3-4 łyżki startego sera żółtego Gouda MSM Mońki
  • 2-3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania

Wykonanie Jajka wbijamy do miski i doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy starty ser Gouda. Szczaw myjemy, odrywamy łodyżki, zwijamy w  rulony i kroimy w cienkie paseczki. Podsmażamy na odrobinie oliwy aż zmięknie. Dodajemy jajka i całość mieszamy. Omlet smażymy na małym ogniu aż spód się zarumieni, po czym przewracamy na drugą stronę. Gotowy omlet posypujemy startym serem i doprawiamy pieprzem.

 

Smacznego!

 
Podsumowanie przepisu
Omlet ze szczawiem i żółtym serem

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze