Owocowo – fiołkowy koktajl na deser

reklama

Składniki
  • truskawki 6 szt.
  • kiwi 1 szt.
  • banan 1 szt.
  • fiołki + kilka do dekoracji 1 garść
  • cukier puder 2 łyżki
  • jogurt naturalny 250 ml
  • świeża mięta kilka listków
Sposób przygotowania

Jogurt dzielimy na 2 porcje. Do pierwszej porcji jogurtu dodajemy truskawki oraz fiołki oraz 1 łyżkę cukru. Wszystko miksujemy. Do drugiej porcji jogurtu dodajemy banana oraz kiwi, listki mięty i łyżkę cukru – miksujemy. Do wysokiej szklanki najpierw wlewamy koktajl z kiwi a następnie  bardzo powoli i ostrożnie wlewamy  koktajl z fiołków.  Całość dekorujemy kwiatami fiołków.

Podsumowanie przepisu

Jestem kwiatożerna i uwielbiam dodawać do deserów jak i potraw wytrawnych boskie fiołki 🙂