1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. REKLAMA

Pasta do chleba z awokado i fety

Składniki
  • awokado (dojrzałe) 2 sztuki
  • ser feta 100 g
  • czosnek 1 ząbek
  • posiekana natka pietruszki 1 łyżka
  • sok z cytryny pół łyżeczki
  • pieprz do smaku
  • ostra oliwa o smaku chilli kilka kropel do smaku (opcjonalnie)
Sposób przygotowania
Awokado i czosnek obrać i pokroić na mniejsze części. Fetę połamać palcami na kawałki. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku blendera i zmiksować na gładką masę.
Podsumowanie przepisu
Szybki i smaczny sposób na urozmaicenie kanapek (najlepiej przygotowanych z chleba domowego wypieku). Pasta znakomicie nadaje się również jako dip do krakersów. Po więcej przepisów zapraszam na 

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze