1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Pierożek a’la lasagne

Składniki
  • Międzybrodzki Makaron pierożek 250 g
  • Łopatka wieprzowa ½ kg
  • Cebula 2 szt.
  • Czosnek 5 ząbków
  • Pomidory pelati 2 małe puszki
  • Olej 3 łyżki
  • Sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie
Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności gotujemy i hartujemy makaron. W międzyczasie kroimy w kostkę cebulę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy zmielone na maszynce mięso, pomidory oraz wszystkie przyprawy. Całość dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i połączyć z makaronem. Całość posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku.

Podsumowanie przepisu
Lasagne inaczej - pycha!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze