Psychologia Chcesz wsłuchać się w swoją intuicję? Najpierw zatrzymaj się na chwilę i wycisz umysł. Felieton Matyldy Gerber
Psychologia Dorośli w spektrum autyzmu potrafią się przyjaźnić, zwłaszcza jeśli nie starają się ukryć tego, kim są
Psychologia Szantaż emocjonalny – gdy uczucia stają się walutą. Jak bronić się przed emocjonalną manipulacją?
Spotkania Celine Dion olśniewa na okładce francuskiego „Vogue”. Gwiazda opowiedziała o swojej walce z zespołem sztywnego człowieka
Spotkania Rower – dwa kółka szczęścia. Rozmowa z Ewą Kołodziej, znaną w sieci jako ministra kolarstwa
Kultura 9 nowych polskich produkcji trafi na Netflixa jeszcze w tym roku. Platforma zdradziła szczegóły
Kultura Masowo wracamy do starych seriali. Dlaczego znów warto zobaczyć „Przystanek Alaska”, „Seks w wielkim mieście” czy „Miasteczko Twin Peaks”?
Kultura Twórca „Kevina” i dwóch pierwszych filmów o Harrym Potterze wyreżyseruje kryminał. W rolach głównych widziałby Helen Mirren, Pierce’a Brosmana i Bena Kingsleya
Kultura Kevin Costner producentem serialu o wojnie secesyjnej. „The Gray House” opowie historię czterech kobiet, które walczyły o jedność Ameryki
REKLAMA Ponadczasowy styl z polską metką. Vistula ubierze cię na co dzień, do biura i na specjalne okazje
Uroda Minimalistyczne fryzury prosto z wybiegu. Wygodne uczesania na wiosnę, których wykonanie zajmie ci kilka minut
REKLAMA Ulubiona marka pielęgnacyjna Francuzek stworzyła produkty do pielęgnacji włosów. Linia NUXE Hair Prodigieux® daje efekty jak po wyjściu z salonu fryzjerskiego
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Jak alkohol niszczy człowieka i paraliżuje służbę zdrowia?
WIDEO „W strefie komfortu”. Histeryczka brzmi dumnie, czyli jak przejrzeć się w dawnej sztuce jak w lustrze. Rozmowa z Sonią Kiszą
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Placuszki gryczane z łososiem i szpinakiem Kuchnia Placuszki gryczane z łososiem i szpinakiem bon.appetit.malgorzaty 5 maja 2013 Zobacz galerię 3 zdjęcia Składnikikasza gryczana 2 szklankiłosoś wędzony w plastrach 150 ggęsty jogurt naturalny 100 mltarty parmezan (lub inny twardy ser) 2 łyżkijajko 1 szt.świeży szpinak kilka listkówpieprz, sól, do smakucytryna 1 szt.olej do smażeniaSposób przygotowaniaKaszę gotujemy w osolonym wrzątku wg instrukcji z opakowania producenta. Następnie kaszę mieszamy z 1 jajkiem i tartym parmezanem. Rozgrzewamy olej na patelni po czym smażymy po 1 łyżce kaszy z obu stron. Gotowe placuszki układamy na papierowym ręczniku żeby pozbyć się nadmiaru oleju oraz studzimy. Następnie dorabiamy kleksy z jogurtu, układamy liście szpinaku albo koperek oraz plasterek wędzonego łososia. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Dekorujemy plasterkami cytryny. Placki można także upiec w piekarniku - jest wtedy mniejszy problem z przewracaniem na drugą stronę, bo w piekarniku pieką się od razu z obu stron.Podsumowanie przepisuCo robimy z kaszą, która zostanie z obiadu? Placuszki :D dodatki do placków można dobrać przeróżne. U mnie z łososiem i szpinakiem. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage