Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

13 lipca 2017 in Kuchnia, zwierciadło by Flavia Borawska

Przy stole: ultrafiolet na talerzu – czyli przepisy na bakłażana

Smażenie daje bakłażanom wspaniałą miękkość, zwłaszcza jeśli najpierw posypuje się je słodkimi i ostrymi przyprawami.

Pieczone lub duszone nabywają grzybowego posmaku, który dobrze komponuje się z pikantnymi składnikami. Jeśli chcemy, żeby nam smakowały, najlepiej wybierać te z gładką i błyszczącą skórą.

Fot. Bogdan Biały

Flavia Borawska w sierpniowym numerze proponuje 4 przepisy:

  • Włoskie melanzane alla parmigiana
  • Czerwone curry z bakłażanów i krewetek
  • Bakłażan po chińsku z mieloną wieprzowiną i słodkim sosem sojowym
  • Sałatka z bakłażana, granatu i soczewicy z dressingiem jogurtowym

Więcej w wydaniu 8/ 2017, dostępnym także w wersji elektronicznej


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI