1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Pstrąg z masłem i ananasem

Składniki
  • pstrag 2 szt
  • 4 szt ananas plastry
  • 1 cytryna
  • Sól morska- MŁYNEK
  • 2 łyżeczki masła
Sposób przygotowania
Pstrąga myjemy osuszamy , wyciągamy wnętrzności jeszcze raz myjemy i osuszamy. Solimy z każdej strony. Cytrynę kroimy w plasterki. Ananasa odsączamy z zalewy. Kawałek masła wkładamy do brzuszka pstrąga, kładziemy 2 plastry ananasa i kawałki cytryny. Wkładamy pstrąga na blaszkę i pieczemy ok 20 min w 180 stopniach. Podajemy pokropionego cytryną.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze