1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Chipsy z JARMUŻU!

Chipsy z JARMUŻU!

Jarmuż to wdzięczne i zdrowe warzywo. Można przyrządzać z niego gulasze, sałaty potraktować jak szpinak i z dodatkiem czosnku udusić do makaronu. Można potraktować go również jako dobrą, szybką przystawkę do podgryzania. Słodkie czipsy z jarmużu uzależniają!

liście jarmużu garść

golden syrup/sok z agawy/melasa lub inny słód 1 łyżka

cynamon jedna łyżeczka

sól morska -szczypta

olej jedna łyżeczka

 

 

 

Jarmuż umyj i osusz. Podrzyj na mniejsze listki usuwając grube łodyżki.

Do miski wlej łyżkę słodkiego syropu, olej i cynamon. Wymieszaj dokładnie. Następnie dodaj jarmuż i za pomocą otwartej dłoni wymieszaj tak by słodka marynata okryła liście.

Rozgrzej piekarnik do 140 stopni.

Chipsy ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 4-5 minut, aż liście zrobią się chrupkie.

 

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze