1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Roślinożerna Rokicka robi pesto z marchewki

Alicja_Rokcika
Alicja_Rokcika
Takie czerwone pesto oprócz tego, że na kanapkach, idealnie sprowadzi się w sałatce z makaronu razowego, a wymieszane z ulubioną kaszą będzie równie smacznie. |Takie czerwone pesto oprócz tego, że na kanapkach, idealnie sprowadzi się w sałatce z makaronu razowego, a wymieszane z ulubioną kaszą będzie równie smacznie. |Takie czerwone pesto oprócz tego, że na kanapkach, idealnie sprowadzi się w sałatce z makaronu razowego, a wymieszane z ulubioną kaszą będzie równie smacznie.

Dlatego jeśli planujecie śniadanie lub nie wiecie, co zjeść na kolacje, zachęcam do spróbowania tak prostego pesto z czerwonej marchewki.

Składniki
  • marchewka 2 duże sztuki
  • zielona pietruszka parę gałązek
  • ziarno słonecznika 2 łyżki
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • sól, pieprz mielony według uznania
Sposób przygotowania
  • Marchew obierz i umyj. Pokrój na mniejsze części i umieść w kielichu blendera.
  • Dodaj słonecznik, natkę pietruszki i przyprawy wg uznania.
  • Zacznij blendować i podczas miksowania dodaj oliwę.  Zmiksuj wszystko na bardzo małe kawałki, ale nie pastę.
  • Podawaj z posiekanymi suszonymi pomidorami, szczypiorkiem na pajdzie chleba posmarowaną oliwą lub masłem roślinnym.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze