Psychologia 4 strategie w relacjach, które stosują narcyzi, aby się dowartościować. W jaki sposób wykorzystują innych?
Psychologia 5 toksycznych przekonań o miłości i związkach, które zaszczepił w nas „Seks w wielkim mieście”
Spotkania Codzienność może być rytuałem, a nie rutyną. Rozmowa z Wimem Wendersem, reżyserem filmu „Perfect Days”
Kultura Horror „Niepokalana” z Sydney Sweeney wściekł konserwatystów w USA. Czy tak będzie również w Polsce?
Kultura Dua Lipa popularyzuje książkę polskiego autora. O czym jest „Swimmimg in the Dark” Tomasza Jędrowskiego?
Kultura Nestorzy kina nie zwalniają tempa. Martin Scrosese, Steven Spielberg i Ridley Scott zapowiadają kolejne projekty
REKLAMA Ponadczasowy styl z polską metką. Vistula ubierze cię na co dzień, do biura i na specjalne okazje
Uroda Minimalistyczne fryzury prosto z wybiegu. Wygodne uczesania na wiosnę, których wykonanie zajmie ci kilka minut
REKLAMA Ulubiona marka pielęgnacyjna Francuzek stworzyła produkty do pielęgnacji włosów. Linia NUXE Hair Prodigieux® daje efekty jak po wyjściu z salonu fryzjerskiego
Styl Życia Ewa Pajor zagra w FC Barcelonie. To najgłośniejszy transfer na rynku kobiecej piłki nożnej
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Jak alkohol niszczy człowieka i paraliżuje służbę zdrowia?
WIDEO „W strefie komfortu”. Histeryczka brzmi dumnie, czyli jak przejrzeć się w dawnej sztuce jak w lustrze. Rozmowa z Sonią Kiszą
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia Kuchnia Sałatka ryżowa z kurczakiem 21 września 2012 Składnikiżurawina świeża 150 g cukier 60 g ryż długoziarnisty 125 g filety z piersi kurczaka 2 sztuki olej roślinny 3 łyżki seler naciowy 2 gałązki świeży ananas 150 gr imbir kawałek wielkości orzecha włoskiego sok z jednej cytryny szczypta cukru orzechy włoskie 20 grSposób przygotowania Przebieramy żurawinę, myjemy i wkładamy do rondelka, zalewając 4-5 łyżkami wody i dosypując cukier. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 2-3 minuty, aż żurawina zmięknie i rozpadnie się na kawałki. Odstawiamy do ostygnięcia. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przelewamy zimną wodą i pozostawiamy, aż będzie dobrze odcedzony. Filety z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelni podgrzewamy 1 łyżkę oleju i pieczemy filety około 12-15 minut, przewracając co jakiś czas. Zdejmujemy z ognia, pozostawiamy do ostygnięcia. Seler myjemy i kroimy na małe kawałeczki. Ananasa kroimy w kostkę. Obieramy imbir i ścieramy na tarce. Sok z cytryny przyprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru, dodajemy pozostały olej oraz imbir. Siekamy orzechy. Ryż mieszamy z sosem imbirowym, dodajemy seler, ananasa, orzechy. Luźno rozprowadzamy żurawinę. Filety z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i podajemy na przygotowanej sałacie. ryżu. Całość można udekorować listkami z selera naciowego. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Kristóf Szabó, gwiazda baletu: „Cukrzyca – choć wszystko się zmienia, nie trzeba z niczego rezygnować”
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage