Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Sałatka z kaszą jaglaną i ciecierzycą

Składniki:

  • kasza jaglana szklanka
  • ciecierzyca pół szklanki
  • pomidor
  • kukurydza 1/2 puszki
  • płatki migdałowe
  • kolendra kilka listków
  • kostka rosołowa warzywna 1/2

Bogdan Biały

Sposób przygotowania:

Przygotować wcześniej ciecierzycę - moczyć w wodzie conajmniej 8 godzin, następnie ugotować (ok.25 min), lub wykorzystać gotową do spożycia ciecierzycę z puszki. Ugotować kaszę jaglaną w dwóch szklankach wody z dodatkiem kostki rosołowej, na sypko. Po wystudzeniu wymieszać z ciecierzycą, pokrojonym w kostkę pomidorem i kukurydzą. Teraz najważniejsze - prażone płatki migdałowe! (ominięcie tego kroku pozbawi sałatkę całego uroku!) Na małej patelni zrumienić płatki migdałów. Posypać nimi sałatkę. Całość przybrać kolendrą. Smacznego!

Podsumowanie

Dobrze znana zielonolubnym ciecierzyca w nietypowym zestawieniu ;)

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI