Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Smażony sandacz podany z gołąbkami z kapusty i grzybów

Składniki:

  • Filet z sandacza 4 szt po 160 g
  • Mąka 50 g
  • Masło 30 g
  • Oliwa z oliwek 50 ml
  • Kapusta włoska 100 g
  • Kapusta czerwona 200 g
  • Jajko 1 szt
  • Ocetet winny czerwony 30 ml
  • Cebula 100 g
  • Białe wino 150 ml
  • Kurki 200 g
  • Tymianek 1 gałązka

8 czerwca 2012 Kuchnia Monika Stachura

Sposób przygotowania:

Filety sandacza dopraw solą i pieprzem. Delikatnie oprósz w mące i usmaż na złoty kolor na oliwie z oliwek z dodatkiem masła. Przygotowanie gołąbków z kapusty i grzybów: Liście kapusty włoskiej sparz. Z kapusty czerwonej, cebuli i całych kurek zrób farsz i zawiń w liście kapusty włoskiej. Ułóż w głębokim rondelku, zalej winem i duś aż do miękkości. Dopraw solą i pieprzem. Przygotowanie sosu kurkowego: Podsmaż cebulę i całe kurki na maśle. Dodaj wino i smaż aż odparuje. Pod koniec smażenia dodaj śmietanę. Sandacza ułóż na gołąbku i polej sosem kurkowym.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI