Śniadania Jadłonomii: koktajl jagodowo-kokosowy

Wiadomo, że jagody najlepiej smakują w drożdżowym cieście od mamy, z babcinym makaronem albo po prostu posypane zgrzytającym pod zębami cukrem. Ale kiedy znudzą się już nam te wszystkie klasyki dobrze jest przypomnieć sobie, jak wspaniale jagody smakują z kokosem i szczyptą kardamonu. |Wiadomo, że jagody najlepiej smakują w drożdżowym cieście od mamy, z babcinym makaronem albo po prostu posypane zgrzytającym pod zębami cukrem. Ale kiedy znudzą się już nam te wszystkie klasyki dobrze jest przypomnieć sobie, jak wspaniale jagody smakują z kokosem i szczyptą kardamonu. |Wiadomo, że jagody najlepiej smakują w drożdżowym cieście od mamy, z babcinym makaronem albo po prostu posypane zgrzytającym pod zębami cukrem. Ale kiedy znudzą się już nam te wszystkie klasyki dobrze jest przypomnieć sobie, jak wspaniale jagody smakują z kokosem i szczyptą kardamonu.

reklama

Składniki
  • jagody szklanka
  • mleczko kokosowe 1/2 szklanki
  • śmietanka kokosowa 2-3 łyżki
  • kardamon szczypta
Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zmiksować na koktajl i rozlać do szklanek, można go ozdobić kleksem ubitej śmietanki kokosowej. Wypić od razu i sięgnąć po dolewkę.

Podsumowanie przepisu

1 szklanka jagód

1/2 szklanki mleczka kokosowego

2 – 3 łyżki śmietany kokosowej

szczypta kardamonu