Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Śniadania Jadłonomii: koktajl jagodowo-kokosowy

Składniki:

  • jagody szklanka
  • mleczko kokosowe 1/2 szklanki
  • śmietanka kokosowa 2-3 łyżki
  • kardamon szczypta

Wiadomo, że jagody najlepiej smakują w drożdżowym cieście od mamy, z babcinym makaronem albo po prostu posypane zgrzytającym pod zębami cukrem. Ale kiedy znudzą się już nam te wszystkie klasyki dobrze jest przypomnieć sobie, jak wspaniale jagody smakują z kokosem i szczyptą kardamonu.

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki zmiksować na koktajl i rozlać do szklanek, można go ozdobić kleksem ubitej śmietanki kokosowej. Wypić od razu i sięgnąć po dolewkę.

Podsumowanie

1 szklanka jagód

1/2 szklanki mleczka kokosowego

2 - 3 łyżki śmietany kokosowej

szczypta kardamonu


POLECANE KSIĄŻKI