Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Śniadania Jadłonomii: koktajl truskawkowy z migdałami

Składniki:

  • truskawki szklanka
  • zamrożony banan 1 sztuka
  • mleko migdałowe szklanka
  • płatki migdałowe do posypania

Jednym z największych dziwactw w mojej kuchni jest z całą pewnością moja zamrażarka - oprócz mrożonych kostek bulionowych i aptecznych pojemników z zamrożonym pesto zawsze piętrzą się w niej góry obranych ze skóry, mrożonych bananów.

Żeby zrozumieć fenomen mrożonego banana wystarczy spróbować raz koktajlu z jego dodatkiem. W niczym nie przypomina on zwyczajnego bananowego szejka – jest bardzo aksamitny, nie za słodki i idealnie kremowy. Można dodać go do mrożonej kawy, zmiksować z czekoladą albo połączyć go z truskawkami i migdałami.  

Sposób przygotowania:

Banana pokroić na kilka mniejszych kawałków, dodać pozostałe składniki i zmiksować. Gotowy koktajl posypać płatkami migdałowymi.

Podsumowanie

płatki migdałów do posypania

POLECANE KSIĄŻKI