Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Sniadania Jadłonomii: twarożek orzechowy z rzodkiewką i czarnuszką

Składniki:

  • płatki migdałowe 1/2 szklanki namoczonych w gorącej wodzie przez pół godziny
  • pestki słonecznika 1/2 szklanki namoczonych w gorącej wodzie przez pół godziny
  • mleko orkiszowe 1/4 szklanki
  • sok z cytryny 4 łyżki
  • płatki drożdżowe 2 łyżki
  • czarnuszka 1 łyżka
  • rzodkiewki 5 drobno posiekanych
  • mięta kilka liści, drobno posiekanych

Sposób przygotowania:

1. Namoczone migdały i słonecznik odcedzić i wypłukać, przełożyć do naczynia blendera razem z mlekiem i sokiem z cytryny.

2. Zmiksować wszystko na gładki twarożek, dodać czarnuszkę, rzodkiewkę i miętę, wszystko wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podsumowanie

 

kilka liści mięty, drobno posiekanych

 

POLECANE KSIĄŻKI