1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Spring Rollsy z pieczoną kaczką

Spring Rollsy z pieczoną kaczką

Składniki
  • mięso z pieczonej kaczki 40 dag
  • papier ryżowy 6 szt.
  • marchewki 2 szt.
  • duży por 1 szt, tylko zielona część
  • serki topione śmietankowe 2 szt. kwadraciki
  • świeża natka pietruszki 1 wiązanka
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
Sposób przygotowania
Wcześniej już upieczone albo usmażone mięso z kaczki kroimy w kostkę. Marchewkę gotujemy do miękkości. Następnie marchewkę kroimy w kostkę i odstawiamy na później.  Por kroimy w drobne krążki i podsmażamy na oleju, po usmażeniu zdejmujemy z patelni i dodajemy do marchewki. Na odrobinie oleju  podsmażamy kaczkę pokrojoną w kostkę oraz serki topione, smażymy tak długo aż serki się rozpuszczą. Doprawiamy solą i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Papier ryżowy moczymy w gorącej wodzie przez 30 sekund. Następnie wyciągamy je z wody i osuszamy. Na każdym papierze układamy po łyżce marchewki z porem oraz kaczkę podsmażoną z serkami. rozsmarowujemy na papierze a następnie zwijamy jak krokiety czy gołąbki. I gotowe. Smakuje na zimno jak i na ciepło :)
Podsumowanie przepisu
Dobre na ciepło jak i na zimno. Od biedy można kaczkę zamienić na tańszą wersję drobiu - kurczaka :)

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze