Owoce pod słodkim obłokiem z bitej śmietany to jeden z rozkoszniejszych, wakacyjnych obrazków z dzieciństwa. Wtedy to było coś! Dziś taki deser z luksusem zupełnie się nie kojarzy, lecz ma tę cudowna zaletę, że nadal wszystkim smakuje. |Owoce pod słodkim obłokiem z bitej śmietany to jeden z rozkoszniejszych, wakacyjnych obrazków z dzieciństwa. Wtedy to było coś! Dziś taki deser z luksusem zupełnie się nie kojarzy, lecz ma tę cudowna zaletę, że nadal wszystkim smakuje. |Owoce pod słodkim obłokiem z bitej śmietany to jeden z rozkoszniejszych, wakacyjnych obrazków z dzieciństwa. Wtedy to było coś! Dziś taki deser z luksusem zupełnie się nie kojarzy, lecz ma tę cudowna zaletę, że nadal wszystkim smakuje. |Owoce pod słodkim obłokiem z bitej śmietany to jeden z rozkoszniejszych, wakacyjnych obrazków z dzieciństwa. Wtedy to było coś! Dziś taki deser z luksusem zupełnie się nie kojarzy, lecz ma tę cudowna zaletę, że nadal wszystkim smakuje. |Owoce pod słodkim obłokiem z bitej śmietany to jeden z rozkoszniejszych, wakacyjnych obrazków z dzieciństwa. Wtedy to było coś! Dziś taki deser z luksusem zupełnie się nie kojarzy, lecz ma tę cudowna zaletę, że nadal wszystkim smakuje. |Owoce pod słodkim obłokiem z bitej śmietany to jeden z rozkoszniejszych, wakacyjnych obrazków z dzieciństwa. Wtedy to było coś! Dziś taki deser z luksusem zupełnie się nie kojarzy, lecz ma tę cudowna zaletę, że nadal wszystkim smakuje.
Owoce pod słodkim obłokiem z bitej śmietany to jeden z rozkoszniejszych, wakacyjnych obrazków z dzieciństwa. Wtedy to było coś! Dziś taki deser z luksusem zupełnie się nie kojarzy, lecz ma tę cudowna zaletę, że nadal wszystkim smakuje.
Najgorętszy sezon urlopowy za nami, ale kalendarzowe lato trwa i wciąż raczy nas owocami. Po moich ukochanych: malinach i jeżynach, za chwilę pozostanie wspomnienie, więc zachłannie wrzuciłam je do pucharków. Dodałam nietrzeźwe, kawowe biszkopty oraz bitą śmietanę i… deser sprzed lat jako żywy, tyle że dziś w wersji 18+.
Składniki
- jeżyny 3 szt.
- maliny 4 łyżki
- podłużne biszkopty 3 szt.
- espresso ½ fliżanki
- brandy 1 pełna łyżeczka
- bita śmietana
Sposób przygotowania
- Połamane na kawałki biszkopty krótko moczymy w espresso z dodatkiem brandy.
- Połowę z nich układamy na dnie pucharka.
- Na biszkopty wędrują 2 kopiaste łyżki bitej śmietany, a na kremówkę 2 łyżki malin. Następnie znowu kładziemy biszkopty, na nich śmietanę, a potem maliny. Lądujące na samym wierzchu 3 jeżyny wieńczą dzieło.