Zapiekanka z dorsza i brukselki

reklama

Składniki
  • filet z dorsza 70 dkg
  • brukselka 50 dkg
  • fasolka szparagowa (opcjonalnie) 25 dkg
  • czosnek 2 ząbki
  • majonez 1/2 szklanki
  • mozzarella 1/2 szklanki startej na dużych oczkach
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania

 

Rybę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na mniejsze kawałki. Posypać solą oraz pieprzem i odstawić do lodówki.
Warzywa opłukać i odstawić aby dokładnie ociekły z wody. Oprószyć solą
Warzywa i rybę rozłożyć równomiernie na blaszkę. Rozsmarować cieniutko majonez, wierzch posypać startą mozzarellą.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 60 minut.

 

Podsumowanie przepisu

Bardzo prosty i niezwykle smaczny sposób podania ryby.