Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Zapiekanka z dorsza i brukselki

Składniki:

  • filet z dorsza 70 dkg
  • brukselka 50 dkg
  • fasolka szparagowa (opcjonalnie) 25 dkg
  • czosnek 2 ząbki
  • majonez 1/2 szklanki
  • mozzarella 1/2 szklanki startej na dużych oczkach
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

 
Rybę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na mniejsze kawałki. Posypać solą oraz pieprzem   i odstawić do lodówki.
Warzywa opłukać i odstawić aby dokładnie ociekły z wody. Oprószyć solą
Warzywa i rybę rozłożyć równomiernie na blaszkę. Rozsmarować cieniutko majonez, wierzch posypać startą mozzarellą.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 60 minut.
 

Podsumowanie

Bardzo prosty i niezwykle smaczny sposób podania ryby. 

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI