Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Zielony papiszon wcina fasolkę z orzechami

Składniki:

  • Fasolka szparagowa 3 garście
  • Orzechy włoskie garść – można zastąpić płatkami migdałów
  • Masło dwie łyżki
  • Pietruszka 4 łodyżki
  • Pieprz dwie łyżeczki

Jak tylko się pojawi jem klasycznie – ugotowaną i polaną masłem albo jogurtem i koperkiem, jak się najem to robię sobie leczo, a potem – jak teraz ¬– podsmażam z dodatkiem orzechów włoskich. Ach, nie dość, że smaczne, to jeszcze ma dużo białka roślinnego. Idealnego.

Przygotowanie tego dania to żadna filozofia, wrzuca się główne składniki na patelnię – dodaje przyprawy i gotowe. Jednak jedzenie jest ważne – dostarcza mnóstwo składników odżywczych, które świetnie oddziałują na układ pokarmowy. Choć potrafi wywołać nieprzyjemności, mianowicie wzdęcia. Ale cóż.

Sposób przygotowania:

  1. Roztop maslo na patelni, wrzuć fasolkę i podsmaż z 5 minut.
  2. Dodaj odrobinę pokrojone orzechy, zamieszaj i przykryj pokrywką.
  3. Dosyp pietruszkę i posyp czarnym pieprzem i gotowe.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI