1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Zupa krem z cukinii

Składniki
  • 2 cukinie pęczek bazylii cebula sól, pieprz liść laurowy, ziele angielskie 2 łyżki masła Moje menu:)
Sposób przygotowania
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle, dodać pokrojoną cukinie i smażyć ciągle mieszając.
Kiedy warzywa zmiękną zalewamy je niewielką ilością wody i dodajemy przyprawy, dusimy pod przykryciem do miękkości  Po wystudzeniu dodajemy bazylie i miksujemy na gładką masę  Podajemy ze świeżym  pieczywem i warzywami.
Podsumowanie przepisu
Uwielbiam lekkie warzywne kremy, są bardzo pożywne a zarazem lekkie i do tego te kolory:)

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze