Zupa pho z orzechami nerkowca

Zupa Pho to słynna wietnamska zupa z aromatycznymi przyprawami. Charakteryzuje się przede wszystkim wyrazistym smakiem i intensywnym aromatem.

Składniki:

  • 1 marchew
  • Pół Selera
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 1 opakowanie kiełków fasoli mung
  • 1 opakowanie makaronu ryżowego
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • Sos sojowy
  • 75 g Orzechów nerkowca Bakalland

Sposób przygotowania:

Na włoszczyźnie gotujemy prosty bulion – marchew, selera i pietruszkę obieramy i zalewamy 3 litrami wody, cebulę opalamy i dodajemy do warzyw. Całość doprawiamy sosem sojowym i gotujemy na małym ogniu przez 1-2 godziny. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Papryczkę chilli siekamy, kawałek imbiru ścieramy na tarce. Do miski wykładamy makaron, zalewamy bulionem, dodajemy kiełki, papryczkę, odrobinę imbiru i orzechy nerkowca. Podajemy z kilkoma listkami bazylii.