1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Łazanki z kapustą kiszoną, prawdziwkami i kiełbasą myśliwską

Składniki: 500 g łazanek, 500 g kapusty kiszonej, 2 cebule, 70 g suszonych prawdziwków, 300 g kiełbasy myśliwskiej, 6 łyżek oleju lnianego, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 szczypta kminku, 1 garść natki pietruszki, sól i pieprz do smaku

Łazanki ugotuj. Cebule i natkę posiekaj. Prawdziwki zalej wrzątkiem.

W ActiFry na oleju lnianym podsmaż kiełbasę z cebulką. Dodaj pokrojone, namoczone prawdziwki. Po 3-5minutach dodaj posiekaną kapustę. Podlej odrobiną wywaru z grzybów.

Dodaj przyprawy i natkę pietruszki.

Pod koniec duszenia dodaj ugotowane łazanki. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Duża zawartość kwasów nukleinowych wykorzystywanych do przechowywania informacji genetycznych organizmu i podczas produkcji białek w organizmie.

Przepis przygotował Grzegorz Łapanowski dla Tefal

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze