Łazanki z kapustą kiszoną, prawdziwkami i kiełbasą myśliwską

Składniki:
500 g łazanek,
500 g kapusty kiszonej,
2 cebule,
70 g suszonych prawdziwków,
300 g kiełbasy myśliwskiej,
6 łyżek oleju lnianego,
2 liście laurowe,
3 ziarna ziela angielskiego,
1 szczypta kminku,
1 garść natki pietruszki,
sól i pieprz do smaku

Łazanki ugotuj. Cebule i natkę posiekaj. Prawdziwki zalej wrzątkiem.

reklama

W ActiFry na oleju lnianym podsmaż kiełbasę z cebulką. Dodaj pokrojone, namoczone prawdziwki. Po 3-5minutach dodaj posiekaną kapustę. Podlej odrobiną wywaru z grzybów.

Dodaj przyprawy i natkę pietruszki.

Pod koniec duszenia dodaj ugotowane łazanki. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Duża zawartość kwasów nukleinowych wykorzystywanych do przechowywania informacji genetycznych organizmu i podczas produkcji białek w organizmie.

Przepis przygotował Grzegorz Łapanowski dla Tefal