Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Łazanki z kapustą kiszoną, prawdziwkami i kiełbasą myśliwską


12 stycznia 2012 Przepisy redakcja
Składniki: 500 g łazanek, 500 g kapusty kiszonej, 2 cebule, 70 g suszonych prawdziwków, 300 g kiełbasy myśliwskiej, 6 łyżek oleju lnianego, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 szczypta kminku, 1 garść natki pietruszki, sól i pieprz do smaku

Łazanki ugotuj. Cebule i natkę posiekaj. Prawdziwki zalej wrzątkiem. W ActiFry na oleju lnianym podsmaż kiełbasę z cebulką. Dodaj pokrojone, namoczone prawdziwki. Po 3-5minutach dodaj posiekaną kapustę. Podlej odrobiną wywaru z grzybów. Dodaj przyprawy i natkę pietruszki. Pod koniec duszenia dodaj ugotowane łazanki. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Duża zawartość kwasów nukleinowych wykorzystywanych do przechowywania informacji genetycznych organizmu i podczas produkcji białek w organizmie. Przepis przygotował Grzegorz Łapanowski dla Tefal



Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI