1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Letnie zupy. Zupa owocowa z gwiazdkami

Letnie zupy. Zupa owocowa z gwiazdkami

Fot. Międzybrodzki Makaron
Fot. Międzybrodzki Makaron
Przepis na zupę owocową z makaronem w kształcie gwiazdek to świetny pomysł zarówno na śniadanie, obiad, jak i kolację.

Dzienne dawka owoców, której potrzebuje organizm, to około 2-3 porcji. Nie musimy ich jeść na surowo, dla urozmaicenia możemy przygotować z nich pyszne dania. Przepis przygotował szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka.

Składniki
ulubione świeże owoce (porzeczka, wiśnie, truskawka, malina itp.) - 1kg cukier do smaku woda - 1l słodka śmietana – 150 ml Międzybrodzki makaron w kształcie gwiazdki – 250 g mąka – 1 łyżka
Sposób przygotowania
Owoce gotujemy w wodzie. Całość doprawiamy cukrem do smaku, a następnie dodajemy słodką śmietanę. Gotujemy makaron, odcedzamy, a później hartujemy go w zimnej wodzie. Wszystkie składniki łączymy z zupą owocową. Podajemy według uznania na ciepło bądź na zimno.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze