Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Letnie zupy. Zupa owocowa z gwiazdkami

Składniki:

ulubione świeże owoce (porzeczka, wiśnie, truskawka, malina itp.) - 1kg
cukier do smaku
woda - 1l
słodka śmietana – 150 ml
Międzybrodzki makaron w kształcie gwiazdki – 250 g
mąka – 1 łyżka

25 czerwca 2016 Przepisy redakcja
Fot. Międzybrodzki Makaron
Przepis na zupę owocową z makaronem w kształcie gwiazdek to świetny pomysł zarówno na śniadanie, obiad, jak i kolację.

Dzienne dawka owoców, której potrzebuje organizm, to około 2-3 porcji. Nie musimy ich jeść na surowo, dla urozmaicenia możemy przygotować z nich pyszne dania. Przepis przygotował szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka.


Sposób przygotowania:

Owoce gotujemy w wodzie. Całość doprawiamy cukrem do smaku, a następnie dodajemy słodką śmietanę. Gotujemy makaron, odcedzamy, a później hartujemy go w zimnej wodzie. Wszystkie składniki łączymy z zupą owocową. Podajemy według uznania na ciepło bądź na zimno.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI