Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
10 stycznia 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Łosoś w sosie pieprzowym

Składniki na 6 porcji: 6 dzwonek łososia, 1,5 łyżeczki pieprzu kajeńskiego, sok z 2 cytryn. Na sos: 3 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu, 9 łyżek śmietany 18%, 6 łyżeczek oliwy, 1/3 łyżeczki soli. Czas przygotowania: 40 min

Umyte i oczyszczone dzwonka z łososia posolić, skropić sokiem z cytryny, posypać pieprzem kajeńskim i odstawić na godzinę do lodówki.

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C i piec łososia ok. 20 min.

Przygotować sos: marynowany pieprz lekko podsmażyć na oliwie, dodać śmietanę, posolić i zagotować.

Podawać rybę z sosem.


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI